Domača koprivna juha

Ta enostavna  in s hranili bogata juha je odličen vir železa, kalija in kalcija in je tako čudovit obrok – direktno iz narave!
 
Za 2-3 porcije potrebujemo:
 
– 7 strokov česna, sesekljanih
– 2 velika krompirja, olupljena in razrezana na manjše kocke
– 4 skodelice rahlo potlačenih koprivnih vršičkov (izbiramo mlajše rastline)
– 3 1/2 skodelice vode
– 1 zelenjavna kocka ali sol
 
Olje zlijemo v posodo za kuhanje, dodamo česen ter pražimo, dokler česen ne zadiši. Dodamo krompir, pražimo še nekaj minut, nato pa dodamo koprivo ter zalijemo z vodo. Nazadnje dodamo še kocko/sol in začimbe ter kuhamo, dokler se krompir ne zmehča (10- 15 minut). Juho zmiksamo s paličnim mešalnikom ter po potrebi dodamo še nekaj začimb. 
 
Po želji postrežemo z bučnimi semeni ali popečenim kruhom.
 
Recept prispevala Monika Majnik: www.re-evolution.se
 
Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X