Zdrav življenski slog

Kamutov kruhek

Zdrav življenski slog

Kamutov kruhek

Kamut je gensko nespremenjeno žito, zato raste počasneje, kar pomeni manjšo pridelavo. V primerjavi z navadno pšenico ima veliko večjo vsebnost beljakovin, mineralov, vitaminov B in vitamina E ter nenasičenih maščobnih kislin. To žito je lahko prebavljivo. Kamutova moka ni rafinirana ali beljena ter ima vso hranilno vrednost izvirnega žita. Moka ima blagi, nekoliko sladki okus in jo lahko uporabljamo namesto navadne pšenične moke v praktično vsakem receptu.  

Mi smo vam tokrat pripravili kamutov kruhek.

Sestavine:

(Vse sestavine, razen vinskega kamna, so na voljo v Zlati ptički.)

Priprava:

V posodi najprej zmešamo vinski kamen, semena, sol in vodo. Nato dodamo še moko in dobro premešamo, tako da nastane gosta masa. Model za kruh obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo maso. Model položimo v pečico, segreto na 180°C in pečemo 50 min. Ko je kruh pečen, ga vzamemo s pekača in zavijemo v kuhinjsko krpo, da se ohladi. Dober tek 😉

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.