Kvinojina zelenjavna “rižota”

Kvinoja je poznana kot super živilo z razlogom! Vsebuje veliko beljakovin ter nutrientov kot so magnezij, železo, kalcij in B vitamini. Ker ne vsebuje glutena, je tudi zelo primerna za ljudi s celiakijo, naš enostaven recept pa služi kot odlična priloga namesto riža ali krompirja.
 
Za 2 porciji potrebujemo:
– 1 skodelico bele kvinoje
– 2 1/2 skodelic vode (preberi napotke za kuho na embalaži kvinoje)
– 1 skodelico brokolija, narezanega na manjše kose
– 1 žlička soli/zelenjavne kocke
– 1 žlička suhega peteršilja
 
Vse sestavine damo v posodo ter kuhamo 10-15 minut, dokler voda ne izhlapi. Po potrebi dodamo še nekaj vode, da brokoli in kvinoja postaneta mehka. Postrežemo kot lahko samostojno jed ali prilogo.

Komentarji

X