Poletna pita s sadjem

Enostavna in bolj zdrava različica poletne sadne pite za zdravo sladkanje je super, ko je na voljo veliko svežega sadja.

 
Za en pekač za pite potrebujemo:
 
Osnova:
– 1 1/4 skodelice bele pirine moke
– 1/2 skodelice ajdove moke
– 1/4 skodelice koruznega škroba
– 2 žlički sode bikarbone
– 1/2 skodelice kokosovega sladkorja
– 2 žlici agavinega sirupa
– 2 žlički vanilije v prahu
– 1/4 skodelice masla
– 1 skodelico ovsenega mleka 
– 1 žlica jabolčnega kisa
– ščep piranske soli
 
Okras:
– 2 breskvi/nektarini
– 2 žlici pomarančnega soka
 
Zmešaj vse sestavine za osnovo ter maso vlij v okrogel pekač za pite. Dodaj na krhlje narezani breskvi, pokapaj z malo pomarančnega soka ter peci v ogreti pečici 30 minut na 180 stopinj celzija.
 
Pito postrežemo rahlo ohlajeno. 
Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X