Riž s česnom in grahom
Ta lahka in zelo okusna priloga se odlično poda tako k tradicionalni kuhi kot tudi k azijsko obarvanim jedem, česen pa klasičnemu kuhanju riža doda omamno aromo.
Za 2 porcije potrebujemo:
– 2 žlici olivnega olja
– 2 stroka česna, sesekljamo
– 2 tanki rezini ingverja
– 1 skodelica jasmin riža
– 2 1/4 skodelice vode
– 1 žlička himalajske soli
– 1/2 skodelice graha
– 1 cm rezina kombu alge, narezane na male koščke (poljubno)
V posodi grejemo olje s česnom in ingverjem, dokler česen rahlo ne porjavi. Dodamo riž, še enkrat na hitro popražimo, nato pa zalijemo z vodo in dodamo ostale sestavine. Kuhamo, dokler se riž ne zmehča in voda ne absorbira, približno 12 – 15 minut.
Postrežemo kot prilogo k mesu, zelenjavi ali omakam.
Namig za pripravo: Riž s tofujem (recept) in kuhano zelenjavo
Recept prispevala : Monika Majnik -> http://www.re-evolution.se