Riž s česnom in grahom

Riž s česnom in grahom

Ta lahka in zelo okusna priloga se odlično poda tako k tradicionalni kuhi kot tudi k azijsko obarvanim jedem, česen pa klasičnemu kuhanju riža doda omamno aromo.  

 

Za 2 porcije potrebujemo: riž

 

– 2 žlici olivnega olja

– 2 stroka česna, sesekljamo

– 2 tanki rezini ingverja

– 1 skodelica jasmin riža

– 2 1/4 skodelice vode

– 1 žlička himalajske soli

– 1/2 skodelice graha

– 1 cm rezina kombu alge, narezane na male koščke (poljubno)

 

V posodi grejemo olje s česnom in ingverjem, dokler česen rahlo ne porjavi. Dodamo riž, še enkrat na hitro popražimo, nato pa zalijemo z vodo in dodamo ostale sestavine. Kuhamo, dokler se riž ne zmehča in voda ne absorbira, približno 12 – 15 minut.

 

Postrežemo kot prilogo k mesu, zelenjavi ali omakam. 

Namig za pripravo: Riž s tofujem (recept) in kuhano zelenjavo ?

tofu  
Recept prispevala : Monika Majnik -> http://www.re-evolution.se

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.