Testeninska grška solata

Ta enostavna in hranilna solata je odlična za toplejše dni in takrat, ko nimamo veliko časa, saj nam njena priprava vzame samo 10 minut!

Ajdove testenine, ki smo jih uporabili v receptu so odlična izbira, ker:

  • ne vsebujejo glutena,
  • vsebujejo pomembne esencialne amino kisline
  • vsebujejo vlaknine, vitamine, minerale in flavonoide
  • nam dajejo občutek sitosti dlje časa.

Kumara in paradižnik pa s svojo bogato pestrostjo vitaminov, mineralov in antioksidantov delujeta hladilno na naše telo ter nas hidrirata.

Za 2 porciji potrebujemo:

  • 1 skodelica ajdovih testenin
  • 3 večje paradižnike, razrežemo na 1 cm velike kocke
  • 2/3 kumare, po dolžini narežemo na 4 dele, nato razrežemo na tanjše (0,5 cm) koščke
  • 1/2 skodelice črnih razkoščičenih oliv
  • 1 večja mlada čebula, razrežemo na kolobarje
  • 1 žlica hladno stiskanega olivnega olja
  • 3-5 žlic jabolčnega kisa (odvisno od okusa, moči kisa)
  • 3 ščepe suhe mete ali basilike (po okusu)
  • 1 žlička soli
  • 3 žlice popečenih bučnih semen*

Testenine skuhamo po navodilih na embalaži, jih odcedimo in prelijemo z mrzlo vodo, da se ohladijo. Damo jih v solatno skledo in dodamo ostale sestavine. Dobro, vendar previdno premešamo ter postrežemo kot lahko kosilo ali prilogo.

Pa dober tek!

*Bučna semena lahko na hitro popečemo v ponvi, s tem da jih segrevamo na višji temperaturi in stalno mešamo. Ko začnejo rahlo rjaveti, jih odstavimo in pretresemo čez solato.

 

Recept prispevala Monika Majnik

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X