Zdrava čokoladna jajčka
Velika noč je praktično tu, za to priložnost pa sem pripravila enostaven in zdrav recept za čokoladna jajčka, ki za ta praznik ne smejo manjkati, kajne? 🙂
Kroglice sem oblikovala v nekaj podobnega jajcem, jih za 15 minut postavila v hladilnik, nato pa pomočila v čokoladno glazuro po spodnjem receptu in jih okrasila s kokosom, zrni kakava ter posušenimi granatnimi semeni. Namesto tega lahko uporabimo drobljene lešnike, mandlje, zemeljske mandlje ali karkoli drugega, kar je pri roki.
Osnova (za 18-20 jajčk)
- 1 skodelico rahlo potlačenih datljev
- 3-4 žlice crunchy arašidovega masla
- 4 zvrhane žlice pravega kakava
- 1 žlico chia semen
- 1/3 skodelice ovsenih kosmičev
- 1/3 skodelice drobljenih ajdovih zrn
- 1-2 ščepa soli
Čokoladna glazura:
- 1/4 skodelice kokosovega olja
- 3 žlice ovsenega/kokosovega/sojinega/riževega mleka
- 2 žlici agavinega sirupa/medu
- 5 žlic pravega kakava v prahu
- Ščep soli
Osnova: Vse sestavine (razen sezama za okrasitev) damo v multipraktik ter miksamo do gladke teksture. Z manjšo sladoledno žlico (4cm preseka) oblikujemo kroglice in jih povaljamo v sezamovih semenih.
Glazura: Kokosovo olje in ovseno mleko damo v manjšo posodo in segrevamo na nižji temperaturi. Ko je kokosovo olje stopljeno, mešanico odstavimo ter dodamo ostale sestavine. Dobro premešamo z metlico za stepanje.
V čokolado pomočimo ohlajena čokoladna jajčka in jih po želji okrasimo.
Doživete in veselja polne praznike!
Recept prispevala : Monika Majnik -> http://www.re-evolution.se