Jagodni srčki

Pri meni je ljubezen ključna sestavina celo leto, za Valentinovo pa jo še malo bolj prisrčno zapakiram. Piškoti ne vsebujejo glutena, laktoze in so odlični za sladkanje v dvoje.

Za približno 15 piškotov (odvisno od velikosti modela) potrebujemo:

Testo:

(skodelica meri 3 dl)

Nadev:
  • 50 g svežih jagod

  • 1 žlico agavinega ali javorjevega sirupa

  • 2 žlički tapiokine moke

Pečico segrejemo na 180º C.

V posodi dobro pregnetemo vse sestavine za testo in damo maso počivat v hladilnik za pol ure.

Za nadev z vilico pretlačimo očiščene in oprane jagode, lahko pa jih tudi na hitro spasiramo. Dodamo jim agavin sirup in tapiokino moko ter vse dobro premešamo.

Testo razvaljamo (najlažje ga razvaljamo med dvema peki papirjema) in z modeli izrežemo oblike srčkov. Na sredino srčka dodamo nadev, prek položimo drugi srček in rob potlačimo z vilico. Piškote pečemo približno 20 min, da lepo porjavijo. Ko so pečeni jih pustimo nekaj minut, da se ohladijo.

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X