Bananin kruh z arašidovim maslom
Arašidovo maslo je tako zelo vsestransko, da ga lahko uporabimo kjerkoli, ne samo na kruhu. Pa še ogromno vitaminov in mineralov vsebuje!
Bananih kruh z arašidovim maslom je hitro pripravljen in odličen za zajtrk, malico, večerjo ali kot zdrava sladica.
Kaj potrebujemo?
- 260 g arašidovega masla
- 4 srednje velike banane
- 170 g pirine moke
- 3 jajca
- pest mletih mandljev
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1 žlica medu
Banane olupimo in zmečkamo. Dodamo arašidovo maslo in jajca ter s paličnim mešalnikom zmiksamo. Nato dodamo še ostale sestavine in vse skupaj z električnim mešalnikom zmešamo v gladko zmes. Globok, podolgovat pekač (podobno kot je na sliki) obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo maso. Po želji posujemo z narezanimi mandlji ter pečemo 40 do 45 minut na 180°C.
Ohlajen bananin kruh narežemo in postrežemo.