Bučkini polpeti

Bučke za zajtrk, zdravo malico, kosilo ali večerjo. Ker jih mamo poln vrt, v času sezone sestavljajo vsaj en obrok v dnevu.

Tale enostaven recept za bučkine polpete moraš poskusiti. Odlična izbira tudi za večerjo, saj vsebujejo zelo malo OH.

Naribaš 3 majhne ali 1 veliko BUČKO posoliš in pustiš stati pol ure. Nato užameš, vodo odliješ, bučkam pa dodaš 3 domača jajca, 4 velike žlice ovsene moke, ščepec soli, žlico olivnega olja in začimbe po izbiri.

Dobro premešaš, sproti oblikuješ polpete in jih na maslu Ghee popečeš. Pribl. 3 minute na vsaki strani.

Jaz sem jih tokrat popestrila s česnovim prelivom: Pol posodice domače kisle smetane (bolj tekoča) zmešaj z 1 žlico olivnega olja, ščepcem soli, poprom in česnom v prahu po okusu in pol žličke žličke balzamičnega kisa lahko tudi limoninega soka.

Dober tek! ?

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X