Čičerikini svedrčki z melancani in kislo smetano

Sestavine:

250 gramov čičerikinih svedrčkov
1 čajna žlička ghee masla – ali 1-2 žlici oljčnega olja
1 mlada čebula
1 večji melancan
1/2 manjše cukini bučke
2 stroka česna
1 žlica paradižnikove mezge
250 ml mletih paradižnikovih pelatov – ali 4 večji drobno narezani sveži paradižniki
1 žlica agavinega sirupa ali čajna žlička sladkorja
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
nekaj listkov sveže bazilike
2-3 žlice kisle smetane

Priprava:

Melancan narežemo na tanke rezine. Rezine posolimo in zavijemo v folijo. Pustimo stati vsaj 15 minut – najbolje uro ali dve. Melancane ožamemo.

V ponev dodamo malo ghee masla in na njem zlato rjavo popečemo melancane. Med peko jih malce pritisnemo z vilico, da iz njih izteče še preostala tekočina.

Melancane odstranimo in dodamo preostalo ghee maslo. Na njem popražimo drobno narezano čebulico, bučko in narezane popečene melancane. Malo posolimo in pražimo da se čebula spusti.

Takrat vmešamo paradižnikovo mezgo, drobno nariban česen in agavin sirup in pražimo še nekaj minutk. Zalijemo s pelati, dolijemo 300 ml vode. Solimo in pokrito kuhamo na nizkem ognju 10-15 minut.

Po okusu dosolimo in vmešamo svedrčke.

Kuhamo jih le 2 minuti, ker se drugače hitro razkuhajo. Vmešamo sveže narezano baziliko in postrežemo z domačo kislo smetano. Priporočam Pustotnikovo, ki ima res popolno gostoto.

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X