Sladice
Čokoladna sladica z arašidi in pokicami
Čas priprave:
30min
Število porcij:
2
Zahtevnost:
Enostaven recept
Priprava biskvita:
– Ločimo rumenjake in beljake. Beljake penasto stepamo in ko so stepeni, jim počasi med stepanjem dodamo še rumenjake ter kokosov sladkor.
– Stepamo nadaljnih 5-10 minut.
– V eni posodi zmešamo skupaj belo pirino moko, 100 % kakav in pecilni prašek, v drugi posodi pa kokosovo mleko, kokosovo olje in vanilijevo aromo.
– Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam ne zmanjka.
– Maso prelijemo pekač (160cm premera) in pečemo na 180°C približno 30 minut oziroma do zlate barve.
– Počakamo da se biskvit popolnoma ohladi in ga nadrobimo na srednje velike koščke.
Priprava čokoladnega polnila:
– Kokosovo smetano za stepanje stepamo in ji postopoma dodajamo mascarpone sir.
– Nad vodno kopeljo stopimo čokolado in jo počasi ročno primešamo masi iz smetane in mascarpone sira.
– Nato maso preložimo v vrečko za dresiranje s katero bomo lažje nabrizgali v kozarec.
Priprava arašidovega polnila:
– Kokosovo smetano za stepanje stepamo in ji postopoma dodajamo mascarpone sir.
– Arašidovo maslo počasi ročno primešamo masi iz smetane in mascarpone sira.
– Nato maso preložimo v vrečko za dresiranje s katero bomo lažje nabrizgali v kozarec.
Sestava sladice:
– Polovico kozarca napolnimo z arašidovo maso, nato v sredino položimo nadrobljen biskvit in nad biskvit nabrizgamo še čokoladno maso.
– Kozarček postavimo v hladilnik. Pred serviranjem ga okrasimo še s Pokicami okusa karamele.
Sestavine za biskvit
-
150g Bele pirine moke
-
150g kokosovega mleka
-
20g 100 % kakava
-
50g kokosovega olja
-
100g kokosovega sladkorja
-
1 pecilni prašek
-
2 jajci
-
polovico čajne žličke vanilijeve arome
Sestavine za čokoladno polnilo
-
200g mascarpone sira
Sestavine za arašidovo polnilo
-
300g mascarpone sira