Čokoladna sladica z arašidi in pokicami

Sestavine za biskvit:

Priprava: 

– Ločimo rumenjake in beljake. Beljake penasto stepamo in ko so stepeni, jim počasi med stepanjem dodamo še rumenjake ter kokosov sladkor.

– Stepamo nadaljnih 5-10 minut.

– V eni posodi zmešamo skupaj belo pirino moko, 100 % kakav in pecilni prašek, v drugi posodi pa kokosovo mleko, kokosovo olje in vanilijevo aromo.

– Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam ne zmanjka.

– Maso prelijemo pekač (160cm premera) in pečemo na 180°C približno 30 minut oziroma do zlate barve.

– Počakamo da se biskvit popolnoma ohladi in ga nadrobimo na srednje velike koščke.

Sestavine za čokoladno polnilo:

Postopek:

– Kokosovo smetano za stepanje stepamo in ji postopoma dodajamo mascarpone sir.

– Nad vodno kopeljo stopimo čokolado in jo počasi ročno primešamo masi iz smetane in mascarpone sira.

– Nato maso preložimo v vrečko za dresiranje s katero bomo lažje nabrizgali v kozarec.

Sestavine za arašidovo polnilo:

Postopek:

– Kokosovo smetano za stepanje stepamo in ji postopoma dodajamo mascarpone sir.

– Arašidovo maslo počasi ročno primešamo masi iz smetane in mascarpone sira.

– Nato maso preložimo v vrečko za dresiranje s katero bomo lažje nabrizgali v kozarec.

Sestava sladice:

– Polovico kozarca napolnimo z arašidovo maso, nato v sredino položimo nadrobljen biskvit in nad biskvit nabrizgamo še čokoladno maso.

– Kozarček postavimo v hladilnik. Pred serviranjem ga okrasimo še s Pokicami okusa karamele.

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X