Čokoladni biskvit s karamelo

Sestavine za biskvit:

Priprava: 

– Ločimo rumenjake in beljake. Beljake penasto stepamo in ko so stepeni, jim počasi med stepanjem dodamo še rumenjake ter sladkor.

– Stepamo nadaljnih 5-10 minut.

– V eni posodi zmešamo skupaj moko, kakav in pecilni prašek, v drugi posodi pa mleko, olje in vanilijevo aromo.

– Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam ne zmanjka. Na samem koncu dodamo še ameriške orehe in mandlje.

– Maso razporedimo po željenem pekaču. Pečemo na 180°C približno 30 minut do zlate barve.

– Počakamo da biskvit popolnoma ohladi in ga prešpikamo z zabotrebcem.

Sestavine za zdravo karamelo:

  • 200g eritritola/kokosovega sladkorja (namesto eritritola lahko uporabite tudi navaden sladkor )
  • 100ml smetane za kuhanje
  • 1 žlico masla

Postopek:

– Eritritol segrevamo do tekočega stanja, mu dodamo maslo in nato počasi še smetano za kuhanje, katero smo predhodno segreli.

– Nato karamelo prelijemo po biskvitu in ga okrasimo po želji.

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X