Čokoladni kolač z AJDO in SKUTO

Sestavine za biskvit:

Priprava: 

– Ločimo rumenjake in beljake. Beljake penasto stepamo in ko so stepeni, jim počasi med stepanjem dodamo še rumenjake ter sladkor.

– Stepamo nadaljnih 5-10 minut.

– V eni posodi zmešamo skupaj obe moki, kakav in pecilni prašek, v drugi posodi pa mleko, olje in vanilijevo aromo. V eni posodi skupaj zmešamo: 300g skute + 1 jajce + 2 žlici sladkorja (skutna mešanica).

– Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam ne zmanjka.

– Maso prelijemo  pekač (160cm premera) nato na vrh nanesemo skutno mešanico in jo nekoliko zmešamo v maso. Pečemo na 180°C približno 30 minut oziroma do zlate barve.

– Počakamo da se biskvit popolnoma ohladi.

Sestavine za okrasitev:

Postopek:

– Čokolado nad vodno kopeljo stopimo in prelijemo čez kolač. Ko se čokolada nekoliko ohladi nad njo potresemo še ajdove hrustljavčke.

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X