Domača rastlinska skuta iz 3 sestavin

Domača rastlinska skuta iz 3 sestavin

Kdo bi si mislil, da je priprava domače rastlinske skute tako enostavna, in da je končni rezultat res izvrstna skuta, ki jo lahko nadomestimo v vseh receptih, ki kličejo po običajni skuti.

SESTAVINE (za cca. 500 g skute):

— 2 litra sojinega mleka
* izberemo takšnega brez soli in sladkorja in z vsaj 3,5 g beljakovin na 100 ml
— 3/4 lončka jabolčnega kisa ali svežega soka limone (175 ml)
— 1 žlička soli

  1. Sojino mleko zavremo. Ko doseže točko vretja, lonec prestavimo na najmanjši plin in vanj vlijemo kis.
  2. Brez mešanja ga na minimumu pustimo 4 minute in opazujemo kako se začne ločevati na kosmiče in bistro tekočino.
  3. Mleko segrevamo še nadaljnjih 10 minut, le da ga tokrat vmes nekajkrat nežno in počasi premešamo s kuhalnico.
  4. V lonec narahlo primešano še sol in vse skupaj postavimo na stran za vsaj 3 ure.
  5. Dobljeno skuto precedimo skozi cedilo. Skuta je tako pripravljena za uporabo, za najboljši rezultat pa priporočam, da jo v cedilu pustite počivati kar čez noč, da odvečna tekočina res popolnoma odteče.

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X