Naredi sam
Domača rastlinska skuta iz 3 sestavin
Čas priprave:
20min
Zahtevnost:
Enostaven recept
Domača veganska skuta iz 3 sestavin
Kdo bi si mislil, da je priprava domače rastlinske skute tako enostavna, in da je končni rezultat res izvrstna skuta, ki jo lahko nadomestimo v vseh receptih, ki kličejo po običajni skuti.
- Sojino mleko zavremo. Ko doseže točko vretja, lonec prestavimo na najmanjši plin in vanj vlijemo kis.
- Brez mešanja ga na minimumu pustimo 4 minute in opazujemo kako se začne ločevati na kosmiče in bistro tekočino.
- Mleko segrevamo še nadaljnjih 10 minut, le da ga tokrat vmes nekajkrat nežno in počasi premešamo s kuhalnico.
- V lonec narahlo primešano še sol in vse skupaj postavimo na stran za vsaj 3 ure.
- Dobljeno skuto precedimo skozi cedilo. Skuta je tako pripravljena za uporabo, za najboljši rezultat pa priporočam, da jo v cedilu pustite počivati kar čez noč, da odvečna tekočina res popolnoma odteče.
Sestavine
-
2 litra sojinega mleka
* izberemo takšnega brez soli in sladkorja in z vsaj 3,5 g beljakovin na 100 ml -
— 3/4 lončka jabolčnega kisa ali svežega soka limone (175 ml)
-
Tradicionalna morska sol 175g1 žlička soli