Ekološki svet vitaminov

»Hrana naj bo vaše zdravilo in vaše zdravilo naj bo vaša hrana«, je dejal grški zdravnik Hipokrat. Dejstvo pa je, da danes hrana ni več taka kot je bila nekoč. V zadnjih letih se je kakovost in dosegljivost hrane povsem spremenila, človeško telo pa se tej spremembi ni uspelo pravočasno prilagoditi. Posledično se soočamo s kroničnimi pomanjkanji posameznih hranil,  ki jih telo nujno potrebuje za normalno delovanje. V ta namen je trg “zasula” množica različnih prehranskih dopolnil, za katere proizvajalci zatrjujejo, da krepijo imunski sistem, blažijo stres, izboljšujejo slabo prebavo, lajšajo vnetja, težave v meni, obnavljajo obrabljene kosti, pomagajo pri hujšanju itd. Kako koristna pa so v resnici?

Ker naša zakonodaja uvršča prehranska dopolnila (vitamine, minerale, vlaknine, probiotike itd.) med živila, veljajo zanje manj stroga pravila kot za zdravila. Zato moramo biti še posebej pozorni, da izberemo prave. V nasprotnem primeru nam lahko naredijo več škode kot dobrega.

Glede na poplavo informacij in različnih “naravnih” prehranskih dodatkov, je pomembno da mi kot kupci, s svojo izbiro postavimo nove, višje standarde. Zadnje čase se nadgradnja “wholefood” dopolnil razvija s svetlobno hitrostjo in gre v ekološki svet, kar definitivno pomeni najvišji nivo, ki ga lahko dosežemo. Za ljudi, ki se odločijo za oralno uživanje prehranskih dopolnil naj bo kar gre v želodec, HRANA. 

WHOLEFOOD, polnovredna hranila – idealen izkoristek

Prehranski dodatki Wholefood so združeni v vrsti primernih osnov iz hrane. Tako se zagotovi, da nastopijo skupaj z fitohranili in povezanimi faktorji hrane, ki so nujni za optimalno apsorbcijo in izrabo v telesu. Wholefood hranila uporablja telo na enak način kot hranilne snovi iz hrane. Koncentrat korenčka za beta karoten, celulozno pulpo za vitamin C in lactobacillus bulgaricus za vitamine B, itd., saj vsaka baza seveda vsebuje vsebnost istega hranila. Z namenom ponuditi najboljše, ta način priprave prehranskih dopolnil prakticira znanstveno zasnovano podjetje Cytoplan.

Cytoplan je edinstveno, znanstveno zasnovano podjetje za prehranska dopolnila, ki skrbi za potrebe zdravstvenih delavcev in njihovih bolnikov. Cytoplan so leta 1990 ustanovili strokovnjaki
z dolgoletnimi izkušnjami s področja hranilne znanosti. Z željo pomagati izboljšati zdravje ljudi in ponuditi najbolj učinkovite
izdelke na trgu so razvili linijo visoko kakovostnih, “wholefood” prehranskih dopolnil, ki jih uporabljajo terapevti in zdravniki po vsem svetu. Postopek pridobitve Wholefood hranil poteka pri nizkih temperaturah, kar je ključnega pomena in edinstveno v svetu polnovrednih prehranskih dopolnil, saj le-ta s tem ostanejo PRESNA.

Gluten Free Vegetarian Vegan Tested Pesticide Free Soy Free Dairy Free Farm Fresh Kosher Non-GMO

Hrana, ki jo uporabljajo za pridobivanje Cytoplan prehranskih dopolnil:

  • Korenje za mešane karotenoide
  • Zelje za vitamin K1
  • Brokoli za folate
  • Pomaranče za vitamin C
  • Organski rjavi riž za cel spekter vitamina E in biotina
  • Saccharomyces cerevisiae, lactobacillus bulgaricus za B vitamine, vitamin D
  • Kalcificirane morske alge za kalcij
  • Hidroponično pridelane kapusnice, zelenjave iz družine brokolijev (Brassica juncea) za cink, železo, mangan, baker; selen, krom in molibden
  • Mešanice sadja in zelenjave v prahu (spirulina, lucerna, list artičoke, rdeča pesa, acai jagode, acerola) za vitamin C, vitamin E, pantotenska kislina, niacin, PABA, tiamin, vitamin D3, riboflavin, vitamin K, vitamin B12, folna kislina metillfolat in biotin, magnezijev citrat, bor in jod… saj vsaka teh baz naravno vsebuje ravni določenega hranila.

Potek priprave prehranskih dopolnil Cytoplan:

1. Povezovanje

V znanstveno zasnovanem podjetju Cytoplan gradijo na resničnih odnosih, tako so vzdržujejo prijateljski odnos z vsemi kmeti, ki jim dobavljajo živila za pripravo izvlečkov. 

2. Obiranje

Resnično se začne s “Pravim”. MegaFood ™ kupi več kot 200.000 ton svežih pridelkov letno in vsi so dostavljeni direktno k vratom poslopja v New Hampshiru.

3. Mletje

Ko dobijo v roke “Pravo”, začnejo mleti. Celo sadje, celo zelenjavo. Znanstveno temu pravijo Slo-Food Process ™.

4. Transformiranje

Nato gredo ti odlični rezanci v serijo cistern, kjer integrirajo v njih več vitaminov za moč. In zdaj, vaše telo ne prepozna samo polnovredne hrane (“Pozdravljena, hrana!”), ampak omogoča super svežim hranilom, da se zlahka absorbirajo kot hrana.

5. Sušenje

Njihova nežna Refractance Window Drying™ tehnologija skrbno posuši zmleto sadje in zelenjavo, na točno določeno točko dehidracije (nič več, nič manj), hkrati pa ohranja vse hranilne snovi, barve in arome svežih pridelkov. (Korenje notri, korenje ven.)

 

7. Stiskanje

Končno “Pravo” doseže konec postopka v  stiskalnicah.

8. Zatesnitev

Skrbno, ročno naštejejo vitamine v steklenice barve jantarja in jih zaprejo z ljubeznijo.

Izdelki Cytoplan so za tiste, ki so resni glede zdravja in verjamejo, da ima narava ključ do resničnega zdravja ter želijo podjetje, ki mu lahko zaupajo. Vsa njihova dopolnila so brez GSO, pšenice, škroba, glutena, laktoze, umetnih okusov, sladkorjev, barvil in konzervansov.

Ekološki svet Cytoplan prehranskih dopolnil:

Ekološki multivitamin Nutri Fruiti je mešanica vitaminov in mineralov za otroke. Obogaten izvleček iz ekološkega sadja je prijetnega okusa po jagodah in enostaven za uporabo – zlahka se raztopi v hrani, jogurtu ali toplem napitku.

Ekološke jagode v prahu, ekološka mešanica amla sadežev, guave, listov svete bazilike, listov curry-ja in izvleček sadežev limone nudijo: vitamine B kompleksa (B1, B2, B3, B5, B6) in folat za energijo, živčni sistem in psihološko delovanje, vit.C za imunski sistem in energijo, vit.E, biotin za zdrave sluznice, železo za kri, baker za imunski sistem, krom (GTF) za presnovo makrohranil, magnezij in kalij za delovanje mišic in živčni sistem, selen za imunski sistem in ščitnico, mangan, cink, magnezij in kalcij za kosti.

Ekološki B kompleks je odlična podpora pri stresu.

Mešanica ekološke guave, manga in izvlečka citrusov (limone) zagotavlja: vitamine B1, B2, B3, B5 (za energijo, živčni sistem, psihološko delovanje, imunski sistem, zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti, …) in folat (za kri, …).

Ekološki vitamin C, vsebuje 200mg naravnega vitamina C na 1 kapsulo.

Izvleček ekološke amle zagotavlja vitamin C za imunski in živčni sistem, kolagen za žile, kosti in hrustanec, kožo, dlesni in zobe, za zaščito celic pred oksidativnim stresom, energijo, zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti, psihološko delovanje, …

Ekološki ženski multivitamin je kompleksna formula iz hrane za sodobne ženske vseh starosti.

Ekološka mešanica: amla sadja, guave, listov svete bazilike, curry (listi) in izvleček limone zagotavljajo vitamine B kompleksa (B1, B2, B3, B5 in B6) in folat za energijo, živčni sistem in psihološko delovanje ter zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti, vit.C za imunski sistem, energijo in kolagen, vit.E za zaščito celic pred oksidativnim stresom, biotin za zdravo kožo in lase, železo za kri, baker za vezna tkiva, krom (GTF), cink in mangan za kosti ter selen za ščitnico.

Izkoristi promocijski popust na organska prehranska dopolnila Cytoplan.

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X