Adzuki fižol ekološke pridelave 500g
Adzuki fižol ekološke pridelave 500g
Adzuki fižol ekološke pridelave 500g
Adzuki fižol ekološke pridelave 500g

Adzuki fižol ekološke pridelave 500g

3,40

Adzuki fižol slovi kot najbolj sladka vrsta fižola. Izvira iz Japonske, kjer iz njega pripravljajo mleko in sladice. 

Adzuki fižolu dajejo njegovo značilno rdečo barvo antocianini, ki so njegovi najbolj aktivni antioksidanti. V rastlini se nahajajo zato, da jo obvarujejo pred mikrobi in insekti, naše telo pa varujejo pred prostimi radikali (odpadnimi celicami kisika) in s tem posledično pred nastankom mnogih bolezni. Antocianini vzpodbujajo krvni obtok in nižajo količino holesterola v krvi.

Brez glutena
Brez glutena
Brez laktoze
Brez laktoze
Ekološko
Ekološko
Vegansko
Vegansko
Šifra: adzuki-fizol-ekoloske-pridelave-500g Kategorija: Oznaka:

Opis

ADZUKI rdeči fižol –  podobno kot njegov sorodnik rdeči ledvičasti fižolpo zadnjih raziskavah spada med živila z največ antioksidanti. Ob bok ga lahko postavimo celo borovnicam . Rdečemu fižolu dajejo njegovo značilno rdečo barvo antocianini, ki so njegovi najbolj aktivni antioksidanti. V rastlini se nahajajo zato, da jo obvarujejo pred mikrobi in insekti, naše telo pa varujejo pred prostimi radikali (odpadnimi celicami kisika) in s tem posledično pred nastankom mnogih bolezni. Antocianini vzpodbujajo krvni obtok in nižajo količino holesterola v krvi.

Rdeči fižol prihaja k nam iz Južne Amerike. Je beljakovinsko bogato živilo, ki v kombinaciji z žitairicami nudi telesu vse potrebne esencialne aminokisline. Vsebuje minerale kot so: železo, cink, magnezij, baker, fosfor, kalcij, kalij, mangan in selen ter vitamine iz skupine B. Fižol ima na splošno nizek glikemični indeks in spodbuja prebavo zato ga imejmo na jedilniku večkrat na teden.

Način priprave : čez noč ga namakamo , vodo odlijemo in v čisti vodi kuhamo še slabo uro v razmerju fižol voda 1:5 . Adzuki fižol lahko uporabljamo pri izdelavi namazov, sladic ali spečemo muffine.