OSNOVNI PODATKI: Sladkorni trs je trajnica in izhaja iz družine trav in v steblu vsebuje okoli 10 % saharoze na enoto suhe teže. Iz BIO sladkornega trsa pridobivamo BIO trsni sladkor v različnih fazah, katere tudi definirajo vrsto oz. granulacijo sladkorja. Sladkorni trs (Saccharum officinarum), je osnovna rastlina za proizvodnjo trsnega sladkorja. Rastlina je bila prvič najdena v Indiji in kasneje s kolonizacijo prenešena še v druge dele sveta. Bio rjavi trsni sladkor Demerara BUFO ORGANIC ima prijetno karamelno aromo in lepo zlato rjavo barvo.
UPORABA: BIO rjavi trsni sladkor Demerara je zaradi svojega karamelnega okusa in zrnate strukture primeren za peko hrustljavih kolačev, tort in piškotov. Uporabi se lahko tudi kot okusni posip na drugih slaščicah. Vmešan v kavo ali čaj da poln in prijeten karamelni okus. Priporočamo uživanje v zmernih količinah
Sestavine: Trsni sladkor demerara iz kontrolirane ekološke pridelave.
Lahko vsebuje sledi indijskih oreščkov, lešnikov, mandljev, arašidov, soje, sezamovega semena in drugih žit z glutenom.
Za ta izdelek še ni ocen.