Propolis Božnar 15ml

Cvetni prah Božnar 130g

8,70€

Cvetni prah je eno najbolj hranljivih živil, saj vsebuje skoraj vse hranljive snovi, ki jih ljudje potrebujemo. Kar 40 odstotkov cvetnega prahu predstavljajo beljakovine, poleg tega pa še proste aminokisline, vitamini, vključno z B-kompleksom, in folno kislino. 

Brez glutena
Brez glutena
Brez laktoze
Brez laktoze
Slovensko
Slovensko
Vegansko
Vegansko
Šifra: cvetni-prah-boznar-130g Kategoriji: , Oznaka:

Opis izdelka

Predosti cvetnega prahu:

1. Dviguje energijo – cvetni prah je odlično naravno poživilo.  Ogljikovi hidrati, beljakovine in B vitamini v cvetnem prahu pripomorejo, da imate skozi ves dan dovolj energije, povečujejo vzdržljivost in so odlični v boju proti utrujenosti.

2. Pomirja kožo – cvetni prah se pogosto uporablja v izdelkih, ki pomagajo proti vnetjem in podobnim težavam z razdražljivo kožo kot so ekcemi in luskavica. Aminokisline in vitamini ščitijo kožo in pomagajo pri regeneraciji celic.

3. Zdravi dihala – cvetni prah vsebuje ogromno antioksidantov, ki imajo protivnetni učinek na tkivo v pljučih, ter tako tudi preprečuje nastanek astme.

4. Zdravi alergije – cvetni prah zmanjšuje prisotnost histamina, torej lajša številne alergije. Zdravnik iz  Kolorada celo poroča, da se je kar 94 odstotkov njegovih bolnikov, po tem, ko se dnevno uživali cvetno prah, popolnoma znebili vseh simptomov alergij.

5. Izboljšuje prebavo – Poleg tega, da cvetni prah vsebuje koristne vitamine, minerale in beljakovine, vsebuje tudi encime, ki pomagajo pri ureditvi prebave. Encimi pomagajo telesu, da iz hrane, ki jo zaužijemo, telo posrka vsa potrebna hranila.

6. Krepi imunski sistem – Cvetni prah je izjemen naraven antibiotik, ki pomaga telesu, da se brani pred virusi. Poleg tega pa je bogat z antioksidanti, ki ščitijo celice pred škodljivo oksidacijo prostih radikalov.

7. Pomaga pri odvisnostih – Cvetni prah pomaga pri zaviranju nezdravih navad, še posebno kar se tiče glede prehranjevanja, saj zavira potrebo po prenajedanju ali nezdravi hrani.

8. Krepi kardiovaskularni sistem – Cvetni prah vsebuje velike količine rutina, antioksidanta, ki krepi kapilare, krvne žile, pomaga pri cirkulaciji in znižuje raven holesterola. Deluje tudi tako, da preprečuje nastajanje strdkov, torej posledično zmanjšuje možnost, da pride do srčnega infarkta ali možganske kapi.

9. Pomaga pri težavah s prostato – Moškim s težavami s prostato cvetni prah zelo pomaga. Cvetni prah zmanjšuje vnetja in ustavi prepogosto potrebo, da bi urinirali.

10. Zdravi neplodnost – Cvetni prah stimulira in obnovi delovanje jajčnikov, zato se ga lahko uporablja pri povečevanju možnosti zanositve. Poleg tega, da spodbuja delovanje hormonov je tudi odličen afrodiziak.