Divji kostanj mazilo Emma 60ml

Divji kostanj mazilo Emma 60ml

9,90

Prava izbira pri venskih obolenjih nog, utrujenih nogah in v boju proti celulitu.

 

 

Brez glutena
Brez glutena
Brez laktoze
Brez laktoze
Slovensko
Slovensko
Vegansko
Vegansko
Šifra: divji-kostanj-mazilo-emma-60ml Kategorije: , , ,

Opis

Naravno zeliščno kostanjevo mazilo je ročno izdelano z domačim izvlečkom plodov divjega kostanja v ekstra deviškem oljčnem olju. Ključna sestavina mazila je divji kostanj, ki vsebuje obilico saponinov (med njimi najbolj pomemben escin), flavonoidov in taninov. Divji kostanj pozitivno vpliva na stene kapilar, normalizira njihovo prepustnost in posledično zmanjša zastajanje tekočin v tkivih. Posledica tega je zmanjšanje zabuhlosti in oteklin, zato kostanjeve izvlečke uspešno uporabljamo v proticelulitni negi in proti oteklim nogam. Izbrana kombinacija eteričnih olj, s poudarkom na rožmarinu in brinu se izvrstno poveže in bogato nadgradi funkcijo divjega kostanja. Eterično olje rožmarina pospeši prekrvavitev kože in posledično pospeši obnovo poškodovanega kožnega tkiva. Eterično olje brina pa prepreči delovanje elastaze, torej encima ki prispeva k nastajanju gub.

Bistvenega pomena za visoko kakovost kostanjevega mazila EMMA je visoka vsebnost izvlečka divjega kostanja. V kostanjevem mazilu EMMA je 100% olje divjega kostanja (40% divji kostanj : 60% čisto olivno olje). Kot dodatek vsebuje 100% naravno in čisto eterično olje rožmarina, ki blaži bolečine, spodbuja obnovo kožnih celic, pospešuje prekrvavitev in deluje kot tonik za otrdele in preobremenjene mišice. Mentol kožo hladi in osvežuje, deluje kot blag anestetik pri srbenju in ima protivnetno delovanje. Kafra pa je v mazilu uporabljena kot učinkovit antirevmatik, blag antiseptik in analgetik.

Sestavine : Oljčno olje z izvlečkom divjega kostanja, lanolin , čebelji vosek, mentol, kafra. eterični olji rožmarina in brina, vitamin E.

UPORABA:
– Pri venskih obolenjih (pojav krčnih žil) oz. utrujenih in oteklih nogah, mazilo nanašamo zvečer po umivanju. Noge dvignemo v vodoraven položaj in mazilo nežno vmasiramo v smeri proti srcu (od pet proti zgornjemu predelu nog).
– Pri tretiranju celulita, mazilo 1-2x na dan nanesemo na predele, ki so podvrženi celulitu in intenzivno vtiramo s krožnimi gibi, dokler kože dobro ne segrejemo. Z nego vztrajamo vsaj mesec dni in postopek ponovimo po potrebi.

UČINKOVANJE ZELIŠČNEGA MAZILA:
– Pospešuje prekrvavitev kože in poživlja utrujene noge
– Prijetno hladi noge in jih varuje pred zatekanjem
– Neguje kožo prizadeto s krčnimi žilami in ji vrača prožnost
– Dobrodejno vpliva na kožo in jo ohranja zdravo.