Eko zlato laneno seme kaljeno 200g

Eko zlato laneno seme kaljeno 200g

5,90

»Kjer koli bo postalo laneno seme del prehrane ljudi, tam bo boljše zdravje.« je povedal že Mahatma Gandi.

Brez glutena
Brez glutena
Brez laktoze
Brez laktoze
Ekološko
Ekološko
Slovensko
Slovensko
Vegansko
Vegansko
Šifra: eko-zlato-laneno-seme-kaljeno-200g Kategorije: , , Oznake: , , , ,

Opis

Eko zlato laneno seme kaljeno 200g

Laneno seme je bogat vir nenasičenih maščobnih kislin, med katere spada tudi alfa-linolenska kislina. To organizem nujno potrebuje za normalno delovanje, a je sam ne more proizvesti. Odlikuje ga tudi vsebnost beljakovin, mineralov in vitaminov. Poznamo ga predvsem po učinku na urejeno prebavo, kar ni presenetljivo, saj vsebuje izjemen zalogaj rastlinskih vlaknin in balastnih snovi. Zaradi sluzi, ki je v lupini, deluje rahlo odvajalno.

Sestavine:
kaljena zlata lanena semena* (*iz kontrolirane ekološke pridelave).

Način uporabe:
Lanena semena je priporočljivo uživati vsakodnevno, in sicer od ene do dve veliki žlici, ki jih pomešamo z veliko količino tekočine, najbolje v razmerju 1 : 10. So hranilen in okusen dodatek jogurtu, kosmičem in smutijem ali kot posip na razne namaze in solate. Vmešana v poljubno tekočino jih uživamo kot krepčilen napitek. Odlična so tudi kot dodatek pri peki.

Ali ste vedeli …
Celih lanenih semen naše telo ne more razgraditi. Vsa hranila, ki jih semena vsebujejo, ostanejo tako neizkoriščena. Zato se priporoča uživanje mletih lanenih semen, ki so lažje prebavljiva, izkoristek hranil pa optimalen.