Eterično olje brinovih jagod 10ml

Eterično olje brinovih jagod 10ml

3,90

Eterično olje brinovih jagod, je bledo rumene barve in svežega, lesenega, sladkega vonja, ki spominja na zimzelene rastline. Brin spodbuja obnavjlanje in napetost kože. Priljubljeno je tudi v mešanicah za hujšanje ali razstrupljanje, saj deluje diuretično in čistilno.

Brez glutena
Brez glutena
Brez laktoze
Brez laktoze
Vegansko
Vegansko
Šifra: etericno-olje-brinovih-jagod-10ml Kategorije: , ,

Opis

Eterično olje brinovih jagod, 10ml.

Poreklo: Indijska Himalaja.
Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.
Opis in uporaba: Pridobljeno s parno destilacijo brinovih jagod. Je bledo rumene barve in ima zelo svež, bogat, balzamičen, leseno – sladek vonj, ki spominja na olja iglavcev in zimzelenih rastlin. Brin  spodbuja, pomaga obnavljati in napeti kožo. Je zelo priljubljeno v mešanicah za hujšanje ali razstrupljanje, saj deluje diuretično in čistilno.
Olja, s katerimi ga lahko mešamo: Muškatna kadulja, sandalovina, bergamotka, pelargonija, majaron, rožmarin, kamilica, evkaliptus.
Zanimivosti: Brin je manjše grmičasto drevo, ki zraste od 1 do 10 metrov v višino in uspeva visoko, 2500 do 4700 m nadmorske višine v Himalajskem gorovju. Jagode oberejo enkrat letno ter jih posušijo in zmeljejo pred destilacijo. Dobro uspeva tudi v Evropi. V tradicionalni Indijski medicini so ga uporabljali zunanje za blaženje revmatičnih bolečin, proti izpadanju las, kot pomoč pri zaustavljanju krvavitev ter za nego površinskih ran.
Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Ni toksično ali dražeče. Odsvetujemo uporabo v času nosečnosti.
Sestava: Juniperus communis.
Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj – ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.

ZAKONSKA OPOZORILA

Označevanje snovi:

Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)

Piktogram:      

Opozorilna beseda:              POZOR

Stavek o nevarnosti:

H226            Zelo lahko vnetljiva tekočina in hlapi.

H315           Povzroča draženje kože.                        

Previdnostni stavek:

Ni previdnostnega stavka.                           

Dodatni stavki o nevarnosti:

Ni dodatnih stavkov o nevarnosti