Eterično olje Evkaliptusa 10ml

Eterično olje Evkaliptusa 10ml

3,90

Eterično olje evkaliptusa je svežega, zeliščnega vonja. Pomaga pri kožnih težavah, kot so opekline, žulji, površinske rane, piki žuželk, vnetja kože,..Blagodejno vpliva tudi na gripo, prehlad ter ostale težave z dihali.

Šifra: etericno-olje-evkaliptusa-10ml Kategorije: , , ,

Opis

Eterično olje evkaliptusa, 10 ml.

Poreklo: Indija.
Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.
Opis in uporaba: Pridobiva se s parno destilacijo listov in lesa evkaliptusa ter je brezbarvno. Ima intenziven svež, zeliščni vonj z mehkim lesenim podtonom. Odlično za pomoč pri kožnih težavah, kot so opekline, žulji, površinske rane, piki žuželk, vnetja kože,… Zelo pomaga tudi pri gripi in prehladu ter ostalih težavah z dihali.
Olja, s katerimi ga lahko mešamo: bor, timijan, sivka, rožmarin, majaron, cedra in limona.
Zanimivosti: drevo evkaliptusa je veličasten listavec, ki zrase do 90 m visoko. Mlada drevesa imajo ovalne, modro zelene liste, odrasla drevesa pa imajo bolj ozke in dolge, rumenkaste liste, kremno bele cvetove in bledo sivo lubje. Drevo izhaja iz Avstralije, v Španiji pa so njegov les uporabljali za gradnjo.
Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Odsvetujemo uporabo v času nosečnosti.
Sestava: Eucalyptus Globulus.
Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj – ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.


 ZAKONSKA OPOZORILA
Označevanje snovi:
Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)
Piktogram: 

Opozorilna beseda: POZOR!

Stavki o nevarnosti:
H226 Vnetljiva tekočina in hlapi.
H315 Povzroča draženje kože.
Previdnostni stavki:
P210 Hraniti ločeno od vročine, vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih virov
vžiga. Kajenje prepovedano.
P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko.
P302+P352 PRI STIKU S KOŽO: Umiti z veliko vode.
P501 Odstraniti vsebino/posodo v skladu z nacionalnimi predpisi.
Dodatni stavki o nevarnosti:
Ni dodatnih stavkov o nevarnosti.