Eterično olje kadilne bosvelije 10ml

Eterično olje kadilne bosvelije 10ml

9,90

Eterično olje kadilne bosvelije, se pridobiva s parno destilacijo smole bosvelije in je bledo rumene ali zelenkaste barve. Ima intenziven, lesen vonj, ki očara in je izredno priljubljen v aromaterapiji. Uporablja se ga za pomirjanje in spodbujanje notranjega miru, blaži težave s sečili in dihali ter mišične bolečine ali revmatizem. Na kožo ima pomlajevalni in negovalni učinek. Deluje tudi kot astringent, diuretik, pomirjevalo, tonizira in pomaga pri izkašljevanju.

Brez glutena
Brez glutena
Brez laktoze
Brez laktoze
Vegansko
Vegansko
Šifra: etericno-olje-kadilne-bosvelije-10ml Kategorije: , ,

Opis

Eterično olje bosvelije, 10 ml.

Poreklo: Egipt.
Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.
Opis in uporaba: Pridobiva se s parno destilacijo smole bosvelije in je bledo rumene ali zelenkaste barve. Ima lesen, intenziven vonj, ki očara. Veliko se uporablja v aromaterapiji, saj pomirja in spodbuja notranji mir, pomaga pa tudi blažiti težave s sečili in dihali ter mišične bolečine ali revmatizem. Na kožo ima pomlajevalni in zelo negovalni učinek. Deluje tudi kot astringent, diuretik, pomirjevalo, tonizira in pomaga pri izkašljevanju.
Olja, s katerimi ga lahko mešamo: bazilika, bergamotka, kardamom, cedra, kamilica, cimet, muškatna kadulja, koriander, pelargonija, ingver. 
Zanimivosti: Bosvelija je poznana tudi kot Frankincense ali Olibanum. Je skrivenčeno, a zelo trpežno drevo s številnimi ovalnimi listi in belimi ali bledo rožnatimi cvetovi. Zarežejo mu v lubje in iz nega priteče lepljiva, močno dišeča smola, ki se na zraku strdi in iz nje nato pridobijo olje. Izhaja iz države Oman na Srednjem Vzhodu, goji pa se tudi v Egiptu. Olje je zelo cenjeno v industriji parfumov in v aromaterapiji. Stari Egipčani so ga uporabljali za daritev bogovom in kot pomlajevalno masko za obraz. Uporabljali so ga tudi kot kadilo za bolnike, da bi iz njih pregnali zle duhove. 
Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Ni toksično ali dražeče. 
Sestava: Boswellia Frereana.
Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj – ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.

 

ZAKONSKA OPOZORILA

Označevanje snovi:

Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)

 

Piktogram:   

Opozorilna beseda:              POZOR

Stavek o nevarnosti:  

H226      Zelo lahko vnetljiva tekočina in hlapi.

Previdnostni stavek: 

Ni previdnostnega stavka

Dodatni stavki o nevarnosti:  

Ni dodatnih stavkov o nevarnosti