Eterično olje Sladke pomaranče 10ml

Eterično olje Sladke pomaranče 10ml

3,90

Eterično olje sladke pomaranče, je hladno stisnjeno iz surove lupine pomaranč. Deluje proti depresiji, krčem, neprijetnim vonjem, pomaga pri neurejeni prebavi, napenjanju in vetrovih. Spodbuja živčni sistem, podpira srce, pomaga pa tudi pri prehladu ali gripi. V kozmetičnih izdelkih odlično poživi pusto, utrujeno kožo.

Brez glutena
Brez glutena
Brez laktoze
Brez laktoze
Vegansko
Vegansko

Razprodano

Šifra: etericno-olje-sladke-pomarance-10ml Kategorije: , ,

Opis

Eterično olje sladke pomaranče, 10 ml

Poreklo: Indija.
Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.
Opis in uporaba: Hladno stisnjeno iz surove lupine pomaranč. Je oranžne barve in ima sladek vonj po citrusih, kot ga izkusimo, ko lupimo pomarančo, le da je bolj intenziven. Deluje lahko proti depresiji, krčem, neprijetnim vonjem, pomaga pri neurejeni prebavi, napenjanju in vetrovih. Spodbuja živčni sistem, podpira srce, pomaga pa tudi pri prehladu ali gripi. V kozmetičnih izdelkih odlično poživi pusto, utrujeno kožo.
Olja, s katerimi ga lahko mešamo: sivka, bergamotka, palisander, limona, muškatna kadulja, mira, sandalovina in začimbna olja, kot so muškatni orešček, cimet in nageljnove žbice.
Zanimivosti: Pomaranča je manjše zimzeleno drevo, ki zraste do 3 metre visoko. Doma je v jugovzhodni Aziji in na Kitajskem so jo pridelovali že 2500 let pred našim štetjem. V Evropo naj bi jo pripeljali Arabci v prvem stoletju, skupaj z grenko pomarančo. V številnih jezikih je znana tudi kot »Kitajsko jabolko«. Zaradi priljubljenosti sadežev se goji v toplejših krajih po celem svetu, največ pa jih pridelajo v Braziliji, ZDA in Meksiku.
Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Previdnost je treba pri osebah z zelo občutljivo kožo. V redkih primerih lahko povzroči dermatitis zaradi vsebnosti limonena v olju.
Sestava: Citrus sinensis.
Embalaža: 
Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj – ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.

 

ZAKONSKA OPOZORILA

Označevanje snovi:
Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)
        
Piktogram:    


Opozorilna beseda:           POZOR
Stavek o nevarnosti:
H226                     Zelo lahko vnetljiva tekočina in hlapi.
H315                     Povzroča draženje kože.
Previdnostni stavek:
Ni previdnostnega stavka

Dodatni stavki o nevarnosti:
Ni dodatnih stavkov o nevarnosti