Eterično olje Timijana 10ml

Eterično olje Timijana 10ml

4,90

Eterično olje timijana, je močnega, zeliščnega sladko-grenkega vonja. Cenjen je zaradi sposobnosti, da ojača živce, pomaga pri koncentraciji in spominu, ter ker je uporaben pri številnih dihalnih obolenjih. Ker ima toplotni učinek, se uporablja pri artritisu, revmi in putiki, spodbuja pa tudi imunski sistem. Pomaga nam lahko pri izčrpanosti in depresiji. Uporablja se v izparilniku, ni pa zelo primeren za kozmetične izdelke, saj lahko draži sluznico in tudi kožo pri občutljivejših ljudeh. Na splošno naj se uporablja v majhnih količinah.

Brez glutena
Brez glutena
Brez laktoze
Brez laktoze
Vegansko
Vegansko
Šifra: etericno-olje-timijana-10ml Kategorije: , ,

Opis

Poreklo: Indija
Namen uporabe: 
Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.
Opis in uporaba: Pridobljeno s parno destilacijo cele rastline timijana. Je rdeče rumene do rjave barve in ima močan zeliščni, sladko-grenek vonj. Zelo ga cenijo zaradi sposobnosti, da ojača živce, pomaga pri koncentraciji in spominu, ter ker je uporaben pri številnih dihalnih obolenjih. Ker ima toplotni učinek, se uporablja pri artritisu, revmi in putiki, spodbuja pa tudi imunski sistem. Pomaga nam lahko pri izčrpanosti in depresiji. Uporablja se v izparilniku, ni pa zelo primeren za kozmetične izdelke, saj lahko draži sluznico in tudi kožo pri občutljivejših ljudeh. Na splošno naj se uporablja v majhnih količinah.
Olja, s katerimi ga lahko mešamo: bergamotka, grenivka, limona, sivka, rožmarin, bor.
Zanimivosti: Timijan je starodavno zelišče, ki so ga za zdravljenje uporabljali Grki, Egipčani in Rimljani. Je zimzelena trajnica, ki zraste do 45 cm, je grmičaste oblike in ima veliko drobnih, ovalnih, dišečih listov. Cveti belo ali svetlo vijolično. Njegovo ime izhaja iz grške besede “thymos”, ki pomeni dišava in se je uporabljal kot kadilo pri Grkih, pri Egipčanih pa za balzamiranje. V srednjem veku so ga dajali vitezom na turnirjih za pogum, svežega pa so postavili v sodne dvorane, da bi odgnali bolezni.
Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Lahko draži kožo in sluznice. Odsvetujemo uporabo v času nosečnosti ter pri okvarah jeter ali ledvic.
Sestava: Thymus vulgaris
Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj – ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.

 

ZAKONSKA OPOZORILA

Označevanje snovi: Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)         

Piktogram:   

Opozorilna beseda:              POZOR

Stavek o nevarnosti:

H315                     Povzroča draženje kože.

H317                       Lahko povzroči alergijski odziv kože

Previdnostni stavek:

P280                      Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/ zaščito za obraz

P301 + P310        PRI ZAUŽITJU: takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE ali zdravnika.

 Dodatni stavki o nevarnosti:

Ni dodatnih stavkov o nevarnosti