Jajčne beljakovinske testenine Moleum 500g
Jajčne beljakovinske testenine Moleum 500g
Jajčne beljakovinske testenine Moleum 500g
Jajčne beljakovinske testenine Moleum 500g
Jajčne beljakovinske testenine Moleum 500g
Jajčne beljakovinske testenine Moleum 500g
Jajčne beljakovinske testenine Moleum 500g
Jajčne beljakovinske testenine Moleum 500g

Jajčne beljakovinske testenine Moleum 500g

5,40€

Popolna formula, ki klasično testeninsko pregreho spremeni v uravnotežen obrok. Testenine, pri katerih lahko rečeš “ŠE!”.
30% beljakovin, 30% MANJ ogljikovih hidratov + BCAA aminokisline!

Slovensko
Slovensko
Šifra: jajcne-beljakovinske-testenine-moleum-500g Kategoriji: , Oznak: , ,

Opis izdelka

Glavna sestavina beljakovinskih testenin Moleum so pšenični kalčki, z dodanim pšenični zdrobom durum in jajci. 

Medtem, ko so običajne testenine (durum, jajčne, ajdove, pirine itd.) ogljiko-hidratna živila, so testenine iz pšeničnih kalčkov beljakovinsko živilo s 25 % beljakovin. Beljakovine v testeninah iz pšeničnih kalčkov prispevajo 30 % energije živila, istočasno pa imajo testenine iz pšeničnih kalčkov tudi 30 % manj ogljikovih hidratov v primerjavi z običajnimi testeninami.  100 g testenin iz pšeničnih kalčkov pokrije več kot 40 % dnevnih potreb odrasle osebe po esencialnih aminokislinah z razvejano stransko verigo, ki jih poznamo pod skupnim imenom BCAA. Aminokisline BCAA ( levcin, izolevcin in valin) spodbujajo izločanje anabolnih hormonov, istočasno zmanjšujejo katabolne procese mišic in s tem pripomorejo k hitrejši regeneraciji. 

Beljakovine pšeničnega kalčka so pomembne tudi zaradi visoke vsebnosti ostalih aminokislin, med katerimi bi še posebej poudarila prekurzorski aminokislini– triptofan in tirozin, ki imata ob sočasni visoki vsebnosti cinka in vitaminov skupine B pozitiven vpliv na človekovo psihično stanje ( vir: Patrik Zlatič: Pomen prehranskih prekurzorskih aminokislin – triptofana in tirozina – ter aplikacija na nekatera psihološka stanja, Univerza na primorskem, 2013 )

Priprava:

Testenine iz pšeničnih kalčkov kuhamo 8 – 10 minut. Testenine se ne razkuhajo, se ne lepijo in so zelo dobrega okusa.

Priporočljiva uporaba:

– športno aktivnim ljudem

– vegetarijancem in veganom ( ajdove in durum)

– starostnikom

– vsem ljudem za ohranjanje mišične mase in istočasno oskrbo organizma z vitamini skupine B in minerali: fosforjem, cinkom, kalijem, magnezijem in železom

Prehranska vrednost/100g:

Energija

1452 kJ

346 kcal

17,3
Maščobe4,6 g6,6
od tega nasičene maščobe1,0 g5,0
Ogljikovi hidrati45,7 g17,6
od tega sladkorji7,9 g8,8
Beljakovine25,7 g51,4
Sol0,0 g0,0
BCAA**2,6 g 
od tega   
Levcin1,2 g42,8
Izolevcin0,6 g44,1
Valin0,8 g47,2

** Priporočeni dnevni vnosi za odraslo osebo (8400kJ/2000kcal)

*esencialne aminokisline z razvejano stransko verigo