Kava Indonezija SUMATRA MANDHELING 150g
Kava Indonezija SUMATRA MANDHELING 150g
Kava Aromatizirana med in lešnik 100g
Kava Indonezija SUMATRA MANDHELING 150g
Kava Indonezija SUMATRA MANDHELING 150g
Kava Indonezija SUMATRA MANDHELING 150g
Kava Indonezija SUMATRA MANDHELING 150g
Kava Aromatizirana med in lešnik 100g
Kava Indonezija SUMATRA MANDHELING 150g
Kava Indonezija SUMATRA MANDHELING 150g

Kava Indonezija SUMATRA MANDHELING 150g

5,50

Močno telo, malo kislin in kremast pookus so zaščitni znak kave s Sumatre.

Šifra: kava-indonezija-sumatra-mandheling-150g Kategorije: , , , Oznaki: ,

Opis

Kava Indonezija SUMATRA MANDHELING : 

 Izvor: regija Aceh
 Sorta: Catimor, Typica
 Nadmorska višina: 1300 – 1500 metrov
 Okus in aroma: Kakav, žitarice, čokolada

O kavi

Indonezija je največji arhipelag na svetu, ki ga sestavlja več kot 17.500 otokov. Med temi številnimi otoki le največji otoki dosegajo nadmorske višine, na katerih lahko uspeva kava. Nekatera kavorodna indonezijska območja so precej odmaknjena in nudijo dom številnim redkim živalskim in rastlinskim vrstam. Še posebej manjše farme, kjer v zadnjem obdobju dajajo poudarek na pridelavi specilanih kav, se trudijo ohranjati naravni eko sistem, saj tudi kavovci uspevajo v senci višjih tropskih dreves.

Pobočja indonezijskih otokov so prekrita z rodovitno vulkansko zemljo, ki v kombinaciji z vlažno klimo, nudi idealne pogoje za gojenje kavovcev in pridelavo kave.

Sumatra Mandheling uspeva na vulkanskih pobočjih gore Leuser v zahodnem delu osrednje Sumatre, ki je drugi največji otok Indonezije.

Kavne češnje so ročno obrane. Zaradi posebnega mokrega načina procesiranja, “Giling Basah“, ima ta kava zelo markantno telo, okus pa zelo zemeljski. Kavni pergament odstranijo, ko ima kavno zrno 50 % vlažnost, navadno se pergament odstrani pri 10-12 % vlažnosti. Nepražena kavna zrna imajo zaradi posebnega načina procesiranja temnejšo smaragdno zeleno barvo, še bolj  pa se drugačen postopek pozna v okusu kave. Močno telo, malo kislin in kremast pookus so zaščitni znaki kave s Sumatre.

O kavi ESCOBAR 

ESCOBAR pražarna vrhunskih kav je doma na Vrhniki. Je prva mikropražarna v Sloveniji, kjer smo začeli pražiti vrhunske kave iz segmenta specialnih kav (Specialty Coffees). Poleg stalnih hišnih mešanic Escobar, Skodelica kave in Kapučino, imamo v naši ponudbi tudi izbrane, visokokakovostne kave z različnih koncev sveta, ki jih dobavljamo glede na sezono dozorevanja. Izbor kav iz naše ponudbe, ki se nenehno spreminja in dopolnjuje, delamo na podlagi detajlov, ki so pomemben del celote. Najpomembnejša sta zagotovo aroma in okus, zato vedno znova okušamo in smo radovedni.

Poleg kav z geografskim poreklom (Single Origin Coffees), ki v sebi nosijo sledi zemlje, na kateri so zrasle, radi ponudimo tudi kavne mešanice, ki združujejo okuse različnih regij. Predvsem se nam naježi koža, ko odkrijemo zanimive okuse kav z mikro kmetij (Micro Lots). Ker kave uvažamo predvsem z manjših farm, predstavimo tudi kavne nasade, kjer so kave dozorele in pridelovalce, ki kavo pridelujejo. Sodelujemo z ljudmi, ki jim lahko zaupamo in na ta način nadzorujemo kakovost naših surovin in se trudimo, da imajo kave pražarne Escobar, kar se da možno kratko pot od pridelovalca do končnega kupca. Kot pri vseh kmetijskih pridelkih sta tudi pri kavi pomembna sezonskost in svežina, ki vplivata na kakovost kave v skodelici.

V pražarni Escobar kavo dnevno pražimo v majhnih količinah in pod budnim očesom strokovnjaka, saj verjamemo, da je tak način praženja najboljši, da lahko iz kavnih zrn izvabimo prave arome in okus. Kavo v pražarni Escobar pražimo skladno s povpraševanjem, zato je nikoli ne skladiščimo. Kava je vedno sveže pražena, z izbranim profilom oziroma stopnjo praženja, ki še bolj poudari unikatnost in naravne značilnosti kavnih zrn, ki prihajajo v našo pražarno z vseh koncev sveta.