Kava Peru MAYAR 100g
Kava Aromatizirana med in lešnik 100g
Kava Peru MAYAR 100g
Kava Peru MAYAR 100g
Kava Peru MAYAR 100g
Kava Aromatizirana med in lešnik 100g
Kava Peru MAYAR 100g
Kava Peru MAYAR 100g

Kava Peru MAYAR 100g

6,50

Kava z zelo močno in specifično aromo, ki jo je težko pozabiti. Peru Mayar je prva specilaty kava v naši ponudbi pridelana v skladu z načeli permakulture perjuskih staroselcev Yanesha.

Aroma / okus
karamela / čokolada / tofi / melasa

Poreklo in nadmorska višina
Tingo Oxapampa, Pasco, Peru, 1.900 m

Brez glutena
Brez glutena
Brez laktoze
Brez laktoze
Slovensko
Slovensko
Vegansko
Vegansko
Šifra: kava-peru-mayar-100g Kategorije: , , , Oznaki: ,

Opis

O kavi :

Peru Mayar je kava soustvarjena z naravo, pridelana po načelih permakulture, in sicer izpod rok avtohtone skupnosti perujskih staroselcev Yanesha v regiji Oxapampa.

Pridelava kave poteka brez uporabe umetnih gnojil in škropiv. Kava pridelana v naravnem okolju Amazonskega deževnega gozda, je specialty kava, ocenjena s 87 točkami v skladu s protokolom okušanja kave Svetovne organizacije za kavo.

Lot Mayar je sestavljen iz mikrolotov v lasti več posameznih pridelovalcev, in sicer kmeta Marciala Ortiz Epiritu in njegove hčerke Milagros, njegovih bratov Eduarda in Manola ter sorodnikov iz družine Charo (Rosario Colina, Mary in Sandra Montejo, Pablo Soto Ballesteros, Ricardo Frey, Samuel Gonzales, Irma Colina, Rosalia Ortiz Espiritu, Mariela Lale Machari).

Pridelano in ročno obrano kavo delno fermentirajo ter jo nato operejo. Sušenje poteka izključno na soncu, brez mehanskega sušenja.

Lot sestavlja več različnih sort kave Arabica, in sicer Catimor, Caturra, Gran Colombia, Costa Rica 95, Typica.

Verjamemo, da z nakupom kav kot je perujski Mayar spreminjamo svet na bolje! Podpiramo trajnostni razvoj in boljše življenje lokalnih pridelovalcev v Peruju. Tudi vaš nakup prispeva k temu, obenem pa je okus kave vreden truda in denarja. Dvojna zmaga! 

O kavi ESCOBAR 

ESCOBAR pražarna vrhunskih kav je doma na Vrhniki. Je prva mikropražarna v Sloveniji, kjer smo začeli pražiti vrhunske kave iz segmenta specialnih kav (Specialty Coffees). Poleg stalnih hišnih mešanic Escobar, Skodelica kave in Kapučino, imamo v naši ponudbi tudi izbrane, visokokakovostne kave z različnih koncev sveta, ki jih dobavljamo glede na sezono dozorevanja. Izbor kav iz naše ponudbe, ki se nenehno spreminja in dopolnjuje, delamo na podlagi detajlov, ki so pomemben del celote. Najpomembnejša sta zagotovo aroma in okus, zato vedno znova okušamo in smo radovedni.

Poleg kav z geografskim poreklom (Single Origin Coffees), ki v sebi nosijo sledi zemlje, na kateri so zrasle, radi ponudimo tudi kavne mešanice, ki združujejo okuse različnih regij. Predvsem se nam naježi koža, ko odkrijemo zanimive okuse kav z mikro kmetij (Micro Lots). Ker kave uvažamo predvsem z manjših farm, predstavimo tudi kavne nasade, kjer so kave dozorele in pridelovalce, ki kavo pridelujejo. Sodelujemo z ljudmi, ki jim lahko zaupamo in na ta način nadzorujemo kakovost naših surovin in se trudimo, da imajo kave pražarne Escobar, kar se da možno kratko pot od pridelovalca do končnega kupca. Kot pri vseh kmetijskih pridelkih sta tudi pri kavi pomembna sezonskost in svežina, ki vplivata na kakovost kave v skodelici.

V pražarni Escobar kavo dnevno pražimo v majhnih količinah in pod budnim očesom strokovnjaka, saj verjamemo, da je tak način praženja najboljši, da lahko iz kavnih zrn izvabimo prave arome in okus. Kavo v pražarni Escobar pražimo skladno s povpraševanjem, zato je nikoli ne skladiščimo. Kava je vedno sveže pražena, z izbranim profilom oziroma stopnjo praženja, ki še bolj poudari unikatnost in naravne značilnosti kavnih zrn, ki prihajajo v našo pražarno z vseh koncev sveta.