Knjiga Drožmanija - tretja izdaja
Knjiga Drožmanija - tretja izdaja
Knjiga Drožmanija - tretja izdaja
Knjiga Drožmanija - tretja izdaja
Knjiga Drožmanija - tretja izdaja
Knjiga Drožmanija - tretja izdaja
Knjiga Drožmanija - tretja izdaja
Knjiga Drožmanija - tretja izdaja

Knjiga Drožmanija – tretja izdaja

29,90

Najobsežnejša slovenska knjiga o peki z drožmi.
Najboljša knjiga o kruhu za 2019 (Gourmand World Cookbook Awards)

Šifra: knjiga-drozmanija Kategorija:

Opis

Opis

Najboljša knjiga o kruhu za leto 2019 po izboru Gourmand International World Cookbook Awards
Prva in najobsežnejša slovenska knjiga o peki kruha in peciva z drožmi

  • več kot 300 strani
  • več kot 45 receptov
  • najhitreje razprodana knjiga o peki kruha, 1. izdaja v 3 mesecih
  • 3 naklade
  • slovenska zmagovalka na tekmovanju Gourmand World Cookbook Awards v 2 kategorijah (”kruh” in ”zbiranje dobrodelnih sredstev”) in uvrstitev v finale

S 304 stranmi je Drožomanija najobsežnejša in prva slovenska knjiga o peki z drožmi, edinstvena tudi zato, ker v njej najdete tudi ideje za kuho z drožmi. Navdušuje tako začetnike kot tudi bolj izkušene peke z drožmi. Zaradi droži ali domačega kvasa so pekovski izdelki lažje prebavljivi, dolgoobstojni, imajo nižji glikemični indeks, so okusnejši in nas hitreje nasitijo.

Knjiga vsebuje 45 preprostih vsakdanjih in prazničnih receptov, ki temeljijo na slovenski prehransko-kulturni dediščini. Tako med drugim v njej najdete recepte za rženi kruh, preprost beli kruh, koruzni, ajdov z orehi, sadni kruh, potico, buhteljne, krofe ter mnogo drugih. Za več receptov pa kar pokukajte v kazalo.

Zajema poglavja Od žita do droži, Vaš prvi, SOS za droži, beležke za vaše recepte, urnike peke, slovarček, hiter pregled/diagram peke in še in še. Podrobno opisani in slikovno nazorni postopki (od tehtanja, zamesa, gnetenja, oblikovanja, zarezovanja in peke) vas popeljejo v zdrav svet peke z drožmi na preprosti način. Knjigo krasijo tudi čudovite fotografije Primoža Lavreta in ilustracije, narejene po predlogah avtorice.

Od vsake prodane knjige pa sta dva evra namenjena za terapije 7-letne Lize s cerebralno paralizo.

Naj vas torej zagrabi drožomanija, a pazite, poti nazaj ni, še bolj boste pekli in pekli.

O AVTORICI: Anita Šumer pripravlja kruh in druge dobrote z drožmi že od leta 2012. V svetu je postala znana, ko je svoje dobrote oktobra 2016 začela deliti na Instagramu @sourdough_mania, kjer ima po dobrih dveh letih več kot 68.800 sledilcev z vsega sveta (29. 3. 2019). Peko z drožmi poučuje doma in v tujini. Njeni tečaji so hitro razprodani in zelo iskani, do zdaj je poučevala na Portugalskem, v Rusiji, na Jamajki, Tajskem, v Singapurju, na Hrvaškem, v Angliji in na Nizozemskem. Ustanovila je prvo slovensko Facebook skupino Drožomanija (peka z drožmi), ki združuje že več kot 9500 ljubiteljev, drožoljubov. V njej deli znanje med vse ljubitelje peke z drožmi in tiste, ki to postajajo ali si želijo postati. Svoje znanje želi približati vsem, ki bi se želeli naučiti vse o drožeh in njihovi uporabi, saj z njimi narejeni pekovski izdelki niso le lepi, temveč tudi zdravi in okusni. Knjiga Drožomanija vsebuje vse, kar je treba vedeti o čudovitem, zdravem in slastnem svetu peke z drožmi.