Konjakova glukamanan moka 100g

Konjakova glukamanan moka 100g

6,99

  • pospešujejo prebavo in delovanje črevesja
  • čisti in olajšujejo prebavo
  • ne vpliva na nivo krvnega sladkorja
  • -odlična za hujšanje, saj zavira apetit zaradi velike vsebnosti vlaknin!
  • brez glutena
  • -100% naravna  moka
  • brez okusa ali vonja
  • uporablja se kot zgoščevalec ali želirno sredstvo
  • za pripravo manj kaloričnih sladic
Šifra: konjakova-glukamanan-moka-100g Kategorije: , , , Oznake: , ,

Opis

Kako uporabljamo konjak moko?

Za tiste, ki želijo shujšati: Vsaj pol ure pred obrokom (kosilo ali večerja) je priporočljivo, v 2dl tekočine (brez sladkorja) zmešati 1 čajno žličko moke. To lahko nato zaužijemo ali čez 5-10 minut, ko se zgosti oz. želira. Za hujšanje je priporočljivo zaužiti dnevno vsaj 4g konjak moke, ali zaužiti iz moke pripravljeno jed.

Pripravek lahko na dan večkrat zaužijemo, vendar nikoli naenkrat ne zaužijemo več kot 4g konjak moke! V kolikor zaužiješ konjak moko, spij veliko tekočine, da lahko glukomanan doseže maksimalno učinkovitost in pomaga pri zdravem delovanju prebavil.

Pomembno ! Konjak moko NIKOLI ne dajemo v usta in nato spijemo vodo, ker se lahko ZADAVIMO !

Če ga uporabljaš kot zgoščevalec oz. za boljšo konzistenco pri kuhanju, je dovolj kozarec in malo tekočine.
Kuharski nasveti : Pri zgoščevanju jedi, nikoli ne dodamo moko neposredno v jed, ali na vrelo jed v pripravi, ker se bo moka spremenila v eno samo veliko grudo!
Predhodno je potrebno moko zmešati z zrnasto snovjo na primer s soljo ali sladilom in nato z malo mrzle tekočine. Nakar NE počakamo, da se ta mešanica zgosti, ampak jo takoj s stalnim mešanjem zlivamo v toplo jed.

Kuhanje pudinga : 4-5g moke za 500-600 ml tekočine

Priprava mrzlega pudinga: za 500 ml tekočine 6g moke – pustimo stati 30-60 min.

Pri peki z moko iz semen: uporabimo 1-2g moke, sevda z malo več (50-100 ml) tekočine.
Z uporabo konjak moke lahko dosežemo skoraj popolnoma enako konsistenco peciva ali kruha, kot pri tradicionalnih pecivih ali kruhih.

Konjak moka je pri peki primerna tudi za nadomeščanje jajc. Jajca so v veliko receptih potrebna kot »vezivo« a to nalogo lahko opravi tudi konjak moka.