Meghee 80g
Meghee 80g
Meghee 80g
Meghee 80g
Meghee 80g
Meghee 80g
Meghee 80g
Meghee 80g

Meghee 80g

6,90

Kozji Zlati Ghee je 100% kuhano kozje maslo, ki ga uporabljamo za različne pripravke, bodisi kulinarične, negovalne ali izključno zdravstvene namene.

Brez glutena
Brez glutena
Ekološko
Ekološko
Slovensko
Slovensko

Opis

Če pogledamo daleč v zgodovino, najdemo podatek, da so ga kot izjemno živilo cenili že v starem Egiptu, saj so ga poleg ostalih dragocenosti polagali k faraonom v grobnice. Njegovo izjemnost so poznale tudi mnoge Evropejke, saj so lepoto svoje kože ohranjale prav z njim.

V čem je njegova posebnost? Koze zelo rade obirajo drevesa in grmovnice in se hranijo z več vrstami zeli ter tako zaužijejo kar 15 % več različnih vrst rastlin v primerjavi z drugimi pašnimi živalmi. Ker njihov jedilnik temelji na pestri izbiri vlaknin, so maščobne kapljice v kozjem mleku zelo majhne, bolj razpršene in tako z lahkoto prebavljive. Zaradi teh lastnosti se kozji izdelki še posebej priporočajo otrokom in starejšim ljudem. Velja omeniti, da je v primerjavi z ostalimi vrstami mleka kozje med najbolj podobnimi materinemu, zato so ga nekoč dajali dojenčkom, kadar matere niso imele dovolj svojega.

Po našem edinstvenem receptu traja kuha kozjega masla 48 ur ali več, v tem času surovo maslo izloči ogljikove hidrate, beljakovine in vodo ter tako postane skorajda nepokvarljivo olje z edinstvenim okusom in aromo. Kozji kuhano maslo ima izjemno širok spekter uporabe in je idealna alternativa za mnoge maščobe. V primerjavi z ostalimi maščobami vsebuje še več dobrih maščobnih kislin, je brez laktoze, kazeina ter katerihkoli nečistoč.

Kozji Zlati Ghee ima visoko točko dimljenja, zato je odličen za pečenje, cvrtje ali kuhanje vseh vrst jedi, hkrati pa razneži okus z dodajanjem že pripravljenemu obroku. Tudi sladice pripravljene s kozjim kuhanim maslom postanejo še bolj kremaste in prefinjene.

Kozje kuhano maslo je naravni živež, ki deluje proti staranju telesa, ohranja njegovo vitalnost in krepi imunski sistem. Izjemno uporaben je za neposredno nanašanje na kožo ali kot sestavni del negovalne kreme.

Priporočamo: 

Dan začnite z zvrhano čajno žličko kozjega masla umešanega v zeliščni čaj in tako v popolnosti izkoristite vse njegove danosti.

SESTAVINE:

Povprečna hranilna vrednost na 100 g:

Energijska vrednost: 3768 kJ/897 kcal

Maščobe: 99,6 g

  • od tega nasičene maščobe: 71,8 g

Ogljikovi hidrati: < 0,1 g

  • od tega sladkorji: < 0,1 g
  • od teh laktoza: < 0,1 g

Beljakovine: 0,2 g

Prehranske vlaknine: < 0,1 g

Sol: < 0,01 g

Dodatne informacije o maščobno – kislinski sestavi:

  • maslena kislina 0,80 %
  • lavrinska kislina 4,82 %
  • palmitinska kislina 34,14 %
  • stearinska kislina 8,83 %

(Preiskavo je dne 22.5.15 zaključil Inštitut za higieno živil in bromatologijo Univerze v Ljubljani /Veterinarska fakulteta)