Naravni dezodorant Žajbelj Čajevec EMMA

Naravni dezodorant Žajbelj Čajevec EMMA

8,90

100% naraven dezodorant izdelan iz kakovostnega, ekološkega kokosovega in kakavovega masla, sode bikarbone, naravnih eteričnih olj in v Sloveniji nabranih zelišč. Dezodorant Emma ne maši por in tako ne preprečuje potenja. Ne zavira izločanja toksinov in zdravju škodljivih snovi, tanek sloj naravnih učinkovin na koži pa deluje antibakterijsko in preprečuje razvoj bakterij, ki so vzrok neprijetnih vonjav. 

Brez glutena
Brez glutena
Brez laktoze
Brez laktoze
Slovensko
Slovensko
Vegansko
Vegansko

Opis

100% naraven zeliščni dezodorant ŽAJBELJ – ČAJEVEC je aktiven izdelek, ki učinkovito odpravlja neprijeten vonj, ne maši por in tako ne preprečuje potenja. Dezodorant v sebi združuje lastnosti sode bikarbone, ki velja za zelo učinkovito dezodorantno sestavino in premišljene kombinacije 100% naravnih eteričnih olj. Kombinacija slednjega deluje antibakterijsko in preprečuje razkroj bakterij, kar ne ovira delovanja žlez znojnic ampak le preprečuje neprijeten vonj. Dezodorantu so dodana masla, ki poskrbijo, da je koža po nanosu nahranjena, mehka in zaščitena. Dezodorant je primeren za ženske, moške in tudi za najstnike.

BREZ aluminijevega klorohidrata in aluminijevega cirkonija
BREZ konzervansov (parabenov)
BREZ parafinskega (mineralnega) olja in vazelina
BREZ sintetičnih parfumov in barvil
BREZ alkohola

Sestavine: Kakavovo maslo, kokosovo maslo, čebelji vosek, soda bikarbona*, koruzni škrob, vitamin E, eterična olja poprove mete, žajblja in čajevca.

*Dezodorant Emma, z razliko od ostalih s podobno recepturo, ne povzroča vnetij in alergijskih reakcij. Vzrok za slednje je največkrat visok Ph sode bikarbone. V vseh izdelkih naravne kozmetike Emma pa je soda bikarbona ameriškega proizvajalca. Ta je eden izmed redkih, ki ponuja sodo bikarbono, ki je popolnoma naravna. Soda bikarbona nastaja z odlaganjem mineraliziranega natrijevega bikarbonata (mineral Nahcolite – NaHCO3), ki ga potem v rudnikih SZ Kolorada ekstrahirajo s preprostim vodnim postopkom brez uporabe kemikalij. Ta soda bikarbona je tudi brez glutena in jo kot jedilno uporabljajo tudi bolniki s celiakijo.