Akcija!
Paket za naravno zaščito kože Zlata ptička
Naravno razpršilo proti klopom in komarjem 100ml
Naravno razpršilo proti klopom in komarjem 100ml
Naravna sončna krema SPF25 130ml
Paket za naravno zaščito kože Zlata ptička
Naravno razpršilo proti klopom in komarjem 100ml
Naravno razpršilo proti klopom in komarjem 100ml
Naravna sončna krema SPF25 130ml

Paket za naravno zaščito kože Zlata ptička

34,80 29,82

Paket za naravno zaščito kože vsebuje naravno sončno kremo SPF25 in zeliščno pršilo proti klopom in komarjem. 

Sončna krema s širokim spektrom zaščite pred žarki UVA in UVB je namenjena zaščiti celotnega telesa. Vsebuje 100% mineralne filtre, ki niso nano velikosti, zato ne prodirajo v kožo.

Naravno pršilo proti klopom in komarjem je izdelano na osnovi rastlinskih in eteričnih olj. Na kožo deluje prijetno in jo odišavi. Dodana eterična olja imajo komarjem in mrčesu neprijeten vonj, zato pršilo nudi učinkovito naravno zaščito. 

Oba izdelka sta 100% naravna, cerfiticirana in izdelana v Sloveniji.

Opis

Sončna krema s širokim spektrom zaščite pred žarki UVA in UVB je namenjena zaščiti celotnega telesa. Vsebuje 100% mineralne filtre, ki niso nano velikosti, zato ne prodirajo v kožo. Dodani delci ustvarijo zaščitni sloj, ki kože ne dražijo, temveč odbijaje škodljive sončne žarke. Ne vsebuje kemičnih sestavin, katerih razpadni produkti pod vplivom sončnih žarkov dražijo kožo. Vsebovana olja so izbrana tako, da v končnemu izdelku še povečujejo spekter zaščite. Krema je obvezna oprema tako na plaži in ob bazenu kot v gorah in sprehodih po sončnem vremenu. Diše sladko, vendar nevsiljivo.

  • 100% mineralni filtri,
  • ščiti brez draženja,
  • nahrani in navlaži kožo.

Uporaba: Pred izpostavljanjem soncu kremo enakomerno nanesite po celotnem telesu. Za zaščito celega telesa odrasle osebe je potrebno nanesti najmanj 6 zvrhanih čajnih žličk kreme. Nanos večkrat obnovite, zlasti po kopanju ali v primeru  močnejšega potenja. Primerna je za vse vrste kože, tudi za najbolj občutljivo otroško.

Opozorilo: Uporaba manjše količine od priporočene bo bistveno znižala raven zaščite. Izdelka ne izpostavljajte ekstremnim temperaturnim spremembam. Hranite na suhem. Prekomerna izpostavljenost soncu resno ogroža vaše zdravje. Dojenčki in majhni otroci ne smejo biti izpostavljeni neposrednim sončnim žarkom.

Sestavine: Aqua, Titanium dioxide, Zinc oxide, Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil, Helianthus annuus and Beta Carotene*, Cetearyl Olivate and Sorbitan Olivate*, Sodium lactate*, Coco caprylate, D-Panthenol, Hydrolized oats, Prunus dulcis Oil*, Triticum Vulgare Oil*, Cetyl alcohol, Gluconolactone, Sodium Benzoate, Manganese Oxide, Cocos Nucifera Oil Extract. 

Kontrolira KON CERT MB – *iz kontrolirane ekološke pridelave **sestavina eteričnega olja


Naravno pršilo proti klopom in komarjem je izdelano na osnovi rastlinskih in eteričnih olj. Na kožo deluje prijetno in jo odišavi. Dodana eterična olja imajo komarjem in mrčesu neprijeten vonj, zato pršilo nudi učinkovito naravno zaščito. 

Sestavine : Alcohol denat, Hamamelis virginiana, Cocyl Proline, Aqua, Glycerine, Azadirachta Indica Oil, Sodium Chloride, Eucalyptus Citriodora oil, Cymbopogon Flexuosus Oil, Rosmarinus Officinalis Oil, Mentha priperita Oil, Pelagronium Graveolens Oil, Lavandula angustifolia Oil, eugenia Caryophyllus Oil, Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid, Eugenol, Nerol, Geraniol, Citronellol, Limonen, Linalool.


Razvoj izdelkov smo zaupali Nini Slapšak, magistri kemijskega inženirstva, ki je na podlagi znanja in izkušenj pridobljenih s študijem kemije, na kemijskem inštitutu razvila svojo linijo 100% naravne kozmetike Odori.

Razvoj izdelkov je zasnovan z znanjem kemije in sobivanjem z naravo. Bistveno pri procesu izdelave je, da Nina sestavin ne pregreva s čimer ohrani vse učinkovine dodanih izvlečkov. Tako lahko zagotavlja kvalitetne naravne izdelke, ki ne dražijo kože, temveč jo kakovostno negujejo, da postane navlažena, sijoča in mladostna. Vse izdelke Nina izdela ročno, unikatno iz naravnih sestavin. Znanje pridobljeno skozi študij kemijskega inženirstva in samostojno raziskovanje, pa še vedno dopolnjuje tudi babica s koristnimi nasveti pri obdelovanju domačega, zeliščnega vrta.

Formula naravne sončne kreme za magistersko nalogo

Ljubezen do zelišč je Nina prebudila že v otroških letih, ko se je skupaj z babico sprehajala po ljubljanskem Barju in spoznavala kaj vse nudi narava. Med izdelovanjem različnih izvlečkov in sirupov za domačo lekarno, je spoznala novo strast – kemijo. V nenehnem iskanju novih idej in raziskovanju je združila ljubezen do narave in kemije ter pričela z izdelovanjem prvih izdelkov naravne kozmetike Odori. Letos je za zaključek magisterskega študija na Fakulteti za Kemijo zapisala formulo za 100% naravno sončno kremo, ki jo je na tehnološkem inštitutu razvijala 2 leti. Nina je skozi obsežno raziskavo razvila kremo za sončenje  s širokim spektrom zaščite pred žarki UVA in UVB, ki je namenjena zaščiti celotnega telesa. Ne vsebuje kemičnih sestavin, katerih razpadni produkti pod vplivom sončnih žarkov dražijo kožo. Vsebovana olja so izbrana tako, da v končnemu izdelku še povečujejo spekter zaščite. Zato je primerna tudi za dojenčke in ljudi z občutljivo kožo.