Razmaščeni pšenični kalčki Moleum 300g
Razmaščeni pšenični kalčki Moleum 300g
Razmaščeni pšenični kalčki Moleum 300g
Razmaščeni pšenični kalčki Moleum 300g
Razmaščeni pšenični kalčki Moleum 300g
Razmaščeni pšenični kalčki Moleum 300g

Razmaščeni pšenični kalčki Moleum 300g

5,40

Pšenični kalčki v obliki grobo mlete moke, rumeno rjave barve, prijetnega okusa po orehih. Visoka vsebnost beljakovin, vlaknin, vitaminov: B1, B2, B6 ter folne kisline in mineralov: magnezija, železa, cinka, kalija in fosforja.

Brez laktoze
Brez laktoze
Slovensko
Slovensko
Vegansko
Vegansko
Šifra: razmasceni-psenicni-kalcki-moleum-300g Kategoriji: , Oznake: , ,

Opis

Razmaščeni pšenični kalčki so suh mlevski izdelek pridobljen po hladnem stiskanju olja. Pšenični kalčki so edinstven, domač slovenski proizvod. 

Pšenični kalčki imajo visoka biološka vrednost, izraženo v visoki vsebnosti beljakovin, vlaknin, vitaminov: B1, B2, B6 ter folne kisline in mineralov: magnezija, železa, cinka, kalija in fosforja. Pšenični kalčki imajo nizko vsebnost nasičenih maščob, so prijetnega okusa, ki jizvira iz naravno prisotnih sladkorjev. Pšenični kalčki so vir niacina in selena. 

S 30 g razmaščenih pšeničnih kalčkov zaužijemo 20 % dnevnih potreb po beljakovinah, 50 % dnevnih potreb po vitaminu B1, 25 % potreb po vitaminu B6, 20% potreb po folni kislini, 20 % potreb po magneziju, 36% potreb po cinku, 50 % potreb po fosforju, 20 – 50 % potreb po esencialnih aminokislinah. 

Aminokislinska sestava beljakovin pšeničnih kalčkov je podobna aminokislinski sestavi mesnih beljakovin, tako z uživanjem pšeničnih kalčkov dobimo vse esencialne aminokisline. 

Razmaščeni pšenični kalčki so suh mlevski izdelek pridobljen po hladnem stiskanju olja. Pšenični kalčki so edinstven, domač, slovenski proizvod. 

Pšenični kalčki imajo visoko biološka vrednost, izraženo v visoki vsebnosti beljakovin, vlaknin, vitaminov: B1, B2, B6 ter folne kisline in mineralov: magnezija, železa, cinka, kalija in fosforja. Pšenični kalčki imajo nizko vsebnost nasičenih maščob in so prijetnega okusa, ki izvira iz naravno prisotnih sladkorjev. Pšenični kalčki so tudi vir niacina in selena. Z zaužitjem 30 g razmaščenih pšeničnih kalčkov pokrijemo 20 % dnevnih potreb po beljakovinah, 50 % dnevnih potreb po vitaminu B1, 25 % potreb po vitaminu B6, 20% potreb po folni kislini, 20 % potreb po magneziju, 36% potreb po cinku, 50 % potreb po fosforju, 20 – 30 % potreb po esencialnih aminokislinah. 

NAVODILA: 

Razmaščene pšenične kalčke uporabljamo surove kot samostojna jed ali kot dodatek k jogurtu, skuti, sadju in solatam z namenom uživanja hrane bogate z beljakovinami, vlakninami, vitamini skupine B in minerali. Kalčke lahko uporabimo tudi kot dodatek pri peki kruha, kot nadomestek dela orehov pri peki orehove potice, za pripravo vegetarijanskih zrezkov. Če grobo mlete kalčke zmeljemo v fino moko, jih lahko uporabimo kot nadomestek jajc pri izdelavi palačink in domačih rezancev.