Skleda OM NOM
Skleda OM NOM
Skleda OM NOM
Skleda OM NOM
Skleda OM NOM
Skleda OM NOM
Skleda OM NOM
Skleda OM NOM
Skleda OM NOM
Skleda OM NOM

Skleda OM NOM

34,90

Prenajedanje je ena večjih težav sodobne družbe, pa naj bo to v restavracijah s hitro prehrano ali pa preprosto za domačo mizo. Naši želodci “pokajo po šivih” ter nam povzročajo bolečine in slabost. Ob vsem tem se pojavijo še občutki krivde in veliko slabe volje.  Kljub vsemu pa se vedno znova težko upremo skušnjavi, ko se pred nami pojavi poln krožnik [vstavite jed, ki jo imate najraje] …

OM NOM ponuja preprosto rešitev.

Slovensko
Slovensko
Šifra: skleda-om-nom Kategoriji: , Oznaka:

Opis

SPLOH VESTE, KAKO VELIK JE VAŠ ŽELODEC?

Naš želodec je votel mišični organ, ki je velik le za manjšo pest, predno se napolni s hrano. Mišice se sproščajo in volumen želodca se povečuje, ko vanj vstopi hrana, ter skrči nazaj na prvotno velikost, ko opravi svoje delo in se hrana premakne naprej v dvanajsternik. Ja, brez težav se raztegne tudi do 3 litrov … in to JE OGROMNO HRANE.

Naš želodec pa je poln že veliko prej!

LE ZAKAJ SE ŽELODEC RAZTEGNE?

Ob stiku s hrano se stene želodca morajo raztegniti, saj so prekrite z žlezami, ki omogočajo prebavo. Večja je površina, bolje in hitreje bodo prebavni encimi delovali. Še več – želodčne stene so prepredene z živčevjem in ko se želodec razteguje, živčni receptorji sproščajo posebne signale in jih pošiljajo v možgane.

Ko se želodec raztegne na točno določeno velikost, naši možgani razumejo, da smo siti in da je čas, da prenehamo s hranjenjem.

Problem nastane, ker signali (hormoni) potrebujejo približno 10 minut, da jih možgani razvozlajo in se mi počutimo site. V tem času mi že prosimo za repete ali pa pojemo vse, kar je ostalo v loncu z rižoto … in naš želodec se raztegne veliko preko zdrave mere, ki je zgolj 700 ml
.

 

7 DECILITROV IN NIČ VEČ

Če se naš želodec prepogosto raztegne prek 7 decilitrov, se bo tudi meja, ko možgani povedo “dovolj je, siti smo”, premaknila navzgor.

In vsi vemo, kam to vodi, mar ne?!?

 

 

DOVOLJ JE!

Skleda OM NOM je velika ravno toliko, kot naš poln, a neraztegnejen želodec – okrog 7 decilitrov.

Naše vedno lačne oči bodo zadovoljne, ko bodo pred seboj videle “poln želodec”. In še pred obrokom bomo prepričani, da bo naš želodec po jedi ravno prav poln in bodo možgani dobili signal “dovolj je, siti smo”.

Imenitno, mar ne?!? Predvsem pa preprosto in brezskrbno.


.