Sukrin Gold 500g

Sukrin Gold 500g

10,90

Sukrin Gold je naravno sladilo z manj kot 1 kalorijo na 1 čajno žličko, izdelano z naravnim procesom fermentacije glukoze.

Brez glutena
Brez glutena
Brez laktoze
Brez laktoze
Slovensko
Slovensko
Vegansko
Vegansko
Šifra: sukrin-gold-500g Kategoriji: ,

Opis

SUKRIN GOLD – ZDRAVA IN NARAVNA ALTERNATIVA RJAVEMU SLADKORJU

Želite v svoji prehrani znižati vnos sladkorja in se izogniti umetnim sladilom? Se zavedate, da je tudi rjavi sladkor praktično enak belemu sladkorju? Sladilo Sukrin Gold je odlična alternativa.

  • odlično se obnese pri kuhi in peki
  • je naravnega izvora
  • po videzu in okusu zelo spominja na rjavi sladkor
  • ima glikemični indeks 1
  • ima manj kot 1 kalorijo na 1 čajno žličko
  • moč slajenja – sladkor : Sukrin Gold = 1 : 1

Sladilo z manj kot 1 kalorijo na 1 čajno žličko

Sukrin Gold je naravno sladilo z manj kot 1 kalorijo na 1 čajno žličko, izdelano z naravnim procesom fermentacije glukoze. Je odlično sladilo za vse, ki se izogibajo sladkorju oziroma uživajo nizkohidratno (t. i. low carb) prehrano.

Po čem se loči od navadnega Sukrina

Sukrin Gold se od navadnega Sukrina loči po tem, da ima naravni okus rjavega sladkorja in je zato odlična zamenjava za rjavi sladkor. Za večjo sladilno moč je sladilu Sukrin Melis dodano naravno sladilo stevia.

Brez vpliva na dvig krvnega sladkorja – glikemični indeks je 1

Raziskave dokazujejo, da sladilo Sukrin Gold ne vpliva na dvig krvnega sladkorja in inzulina v telesu, zato ga lahko varno uporabljajo tudi diabetiki.

100% varno in naravno

Številni posamezniki, ki se izogibajo sladkorju, ne želijo uživati umetnih sladil. Sukrin Gold je naravno sladilo, izdelano iz sladkornega alkohola (poliola) eritritola. Eritritol se v naravi nahaja v hruškah, melonah in gobah.

Primerjava energijske vrednosti in glikemičnega indeksa Sukrina Gold in ostalih sladil/sladkorjev:

 

UPORABA:

Sukrin Gold lahko uporabite kot zamenjavo rjavega sladkorja, na primer za sadje, žitarice, kaše, kavo, čaj in smutije. Obstojen je na visoke temperature in je zato primeren za kuhanje in peko. Upoštevajte, da ne sme preseči 20 % vseh sestavin. Pri peki s kvasom boste opazili, da testo ne vzhaja v enaki meri, kot bi pri uporabi sladkorja, tudi čas vzhajanja je daljši. Zato je treba testu dodati 1 žličko sladkorja ali medu, s čimer spodbudite vzhajanje.

Opozorilo: prekomerno uživanje lahko povzroča laksativne učinke.

Pomembno je uživanje raznolike in uravnotežene prehrane ter zdrav način življenja. Koristni učinki sestavin v izdelku se lahko izrazijo le, če je njihovo uživanje del zdravega življenjskega sloga.