Akcija!
Temna čokolada brez sladkorja pomaranča 125g Torras

Temna čokolada brez sladkorja pomaranča 125g Torras

3,20 2,56

Torras temna čokolada s brez sladkorja s pomarančo je odlična čokolada za sladkanje brez slabe vesti, saj  ne vsebuje dodanega sladkorja in glutena

Razprodano

Šifra: temna-cokolada-brez-sladkorja-pomaranca-125g-torras Kategorije: , ,

Opis

TEMNA ČOKOLADA S KOKOSOM IN SLADILOM

Brez dodanega sladkorja. Brez glutena. Kakav min. 52%

Sladilo : sladilo:maltitol; kakavova masa, kakavovo maslo, liofizirane pomaranče (3%), inulin, razmaščen kakav v prahu, emulgator: sončnični lecitin; naravna aroma pomaranče, naravna aroma vanilije. Lahko vsebuje sledi mleka ,soje, oreščkov, volčjega boba in sezama.

Več o MALTITOLU

Maltitol je sadni alkohol pridobljen s fermentacijo koruze. Njegove glavne značilnosti so:
Ne povzroča kariesa: odporen je na ustne bakterije, ki sladkor in škrob razgrajajo v kislino, katera lahko poškoduje zobno sklenino.

Primeren je tudi za diete diabetikov: diabetiki morajo nadzirati 3 parametre: nivo glukoze v krvnem obtoku, lipide in telesno težo. Maltitol se počasi absorbira, tako da se ob zaužitju stopnja glukoze v krvnem obtoku in z njo povezan učinek inzulina (zazna stopnjo glukoze v krvnem obtoku in jo niža) občutno zmanjša. 

Manjši vnos kalorij. Človeško telo maltitol absorbira zelo počasi, kar pomeni, da zaužiti maltitol doseže debelo črevo. Vnos kalorij ob zaužitju, je tako le 2,4 Kcal/g. Pri zaužitju sladkorja je ta številka precej višja in znaša kar 4 Kcal/g
Prav zaradi tega je maltitol zelo uporaben proizvod za ljudi, ki želijo zmanjšati vnos kalorij.