Zelena bananina moka 300g

Zelena bananina moka 300g

8,99€

IMENOVANA TUDI “PLANTANINA moka ali moka iz BANAN za kuhanje”

-brez glutena

-uporabiš jo lahko tako pri kuhanju kot pri peki

-v večini receptov, kot za palačinke, ali biskvit, lahko z njo popolnoma nadomestiš pšenično moko!

-za zgoščevanje juh in omak

-pripravo pudingov in palačink

-v receptih je uporabi 25% manj od zapisane količine druge moke

Brez glutena
Brez glutena
Brez laktoze
Brez laktoze
Slovensko
Slovensko
Vegansko
Vegansko

Razprodano

Šifra: zelena-bananina-moka-300g Kategorij: , , Oznak: , ,

Opis izdelka

IMENOVANA TUDI “PLANTANINA moka ali moka iz BANAN za kuhanje”

Narejena je iz nezrelih posušenih banan za kuhanje, tako menovanih “plantain” banan, ki so zmlete v moko.

Te banane izgledajo, kot nezrele zelene banane, v bistvu so pa to banane za kuhanje. Le te so z bananami v sorodu, ampak so popolnoma drugo živilo, po okusu, strukturi in pripravi.

Najpomembnejša lastnost moke je odporen (rezistentni) škrob (RS), kateri se razlikuje od ostalih vrst škrobov po tem, kako ga telo absorbira in kakšen vpliv ima na metabolizem. Neštete raziskave se že dolgo časa ukvarjajo z moko iz zelene banane, katera vsebuje odporni škrob (RS).

Bananina moka je vzbudila pozornost dietetikov in prehranskih raziskovalcev, saj je odličen vir rezistentnega škroba. Dodaten vnos odpornega škroba lahko zmanjša tveganje za debelost, diabetes in rak debelega črevesja. Odpornega škroba človeško telo ne more enostavno prebaviti in deluje podobno kot topne in netopne vlaknine. Olajša prehajanje hrane skozi prebavni trakt, podobno kot netopne vlaknine in je hkrati počasi prebavljiv, kot topne vlaknine. Bananina moka ima visoko vsebnost (17,5%) škroba v kombinaciji z odličnimi lastnostmi za kuhanje in peko, podobno kot pšenična moka. Bananina moka se lahko uporablja tudi surova, kot sestavina v tekočinah, smutijih in podobno – kuhanje in toplotna obdelava namreč zmanjšata odpornost rezistentnega škroba.
Uporablja se kot brezglutenski nadomestek za pšenično moko in je tudi vir rezistentnega škroba, ki ga priporočajo dietologi, saj uspešno znižuje sladkor v krvi, kar so pokazale tudi nedavne raziskave.

Ta moka je brez glutena in jo lahko uporabljamo samostojno, v večini receptov lahko popolnoma nadomesti pšenično moko! Lahko pa jo tudi mešamo z ostalimi mokami iz zrnja in mokami iz rastlinskih korenin in gomoljev.

Bananino (plantanino) moko lahko uživajo bolniki s celiakijo, občutljivi na gluten in bolniki s preobčutljivostjo na hrano. Posebej je uporabna pri različnih dietah, nap. pri sladkornih bolnikih, PALEO načinu prehranjevanja, mediteranski dieti in pri dieti za različne krvne skupine.

ZANIMIVOST:  moka ima bolj okus po otrobih kot po bananah.

VEČ O NJEJ SI LAHKO PREBEREŠ TUKAJ:  Brezglutenska ZELENA BANANINA MOKA

 
 POKUKAJ med naše RECEPTE in preveri super dobrote iz naših mok!

Energijska vrednost razmaščene moke (na 100g):

kcal 341 / 1445 KJ

 Maščobe:

0,24 g

od tega nasičene:

0,16 g

Ogljikovi hidrati:

77 g

od tega sladkor:

9,6 g

Beljakovine:

21,1 g

Sol:

0,18  g

 Vlaknine: