Jabolčno makovo pecivo

Sestavine za biskvit:

Priprava: 

– Ločimo rumenjake in beljake. Beljake penasto stepamo in ko so stepeni, jim počasi med stepanjem dodamo še rumenjake ter sladkor.

– Stepamo nadalnjih 5-10 minut.

– V eni posodi zmešamo skupaj moko, mak in pecilni prašek, v drugi posodi pa mleko, olje, naribana jabolka in vanilijevo aromo.

– Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam ne zmanjka.

– Maso naložimo v pekač in pečemo na 180°C približno 30 minut oziroma do zlate barve.

– Počakamo, da se biskvit popolnoma ohladi.

– Biskvit lahko po želji dekoriramo. Jaz sem na koščke narezala jabolko, ga popražila na maslu, dodala cimet in sladkor ter vse skupaj razporedila po vrhu biskvita.

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X