Sladice

Jagodni Cake Pops

Sladice

Jagodni Cake Pops

Čas priprave:

30min

Število porcij:

20

Zahtevnost:

Enostaven recept

Postopek:

Jajca s sladkorjem penasto vmešamo. Dodamo stopljeno maslo in vodo, ter ponovno premešamo. Dodamo moko in zmešamo.

Zmes vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno namastili z maslom. Biskvit pečemo približno 30 minut. Ko je pečen zobotrebec zapičen v biskvit pride ven čist.

Ko je biskvit ohlajen, ga zdrobimo med rokami, tako da dobimo drobtine.

Dodamo 3 žlice marmelade in drobno narezane liofilizirane jagode in med rokami pregnetemo, da dobimo gosto zmes. Če se vam zdi da s ne oblikuje lepo, dodajte še malo marmelade. Zmes pustimo stati 10 minut.

Oblikujemo kroglice, jih postavimo na krožnik, ki je lahko obložen s peki papirjem. Čokolado stopimo nad vodno kopeljo.

Palčko na konici pomočimo v stopljen čokoladni preliv in zapičimo v kroglico. Postavimo v skrinjo za približno 30 minut.

Ko so kroglice dobro ohlajene, jih pomočimo v preostali preliv. Z nežnim takanjem po palčki in obračanjem otresemo odvečno čokolado in potresemo z mrvicami. Palčke položimo v kozarce kjer smo natresli sladkor ali sol, da bo palčka stala bolj fiksno. Sama se na začetku naredila luknje v karton od jajc – na sliki in kmalu ugotovila da ne stojijo najbolje v njih. Kozarec s soljo ali sladkorjem je bistveno boljša izbira.

Popse postavimo v hladilnik, da se čokolada dobro strdi in ohladi.

Sestavine za biskvit

  • 80 gramov bele moke

  • 150 gramov navadnega sladkorja

  • 65 gramov masla

  • noževa konica pecilnega praška

  • 60 ml vode

  • 2 jajci

Ostale sestavine

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.