Kamutov gres z jagodami in čokolado

Čas priprave : 10 minut Čas kuhanja : 10 min  Količina : 2 osebi
Sestavine:

300 ml mleka (lahko tudi kokosovega,  riževega, ovsenega)
3 zvrhane žlice kamutovega zdroba
1 žlica javorjevega sirupa
ščepec cimeta
1 pest liofiliziranih jagod  ( lahko svežih ali zamrznjenih )
1 polna žlica Gurmanskega lešnikovega namaza Zlata ptička
2 čajni žlički jagodne marmelade

Postopek : 

  1. Mleku dodamo javorjev sirup in cimet in ga pripeljemo do točke tik pred vretje. Med rednim mešanjem vsujemo zdrob in ga kuhamo na srednjem ognju nekih 5 minut, da se lepo zgosti.
  2. Takrat vmešamo narezane ilofilizirane, zamrznjene ali sveže jagode. Kuhamo minutko. Po okusu dosladkamo.
  3. Čokoladni namaz malo pogrejemo na nizkem ognju da se utekočini.
  4. Na vrh zdroba dodamo malo jagodne marmelade in prelijemo s stopljenim čokoladnim namazom. Postrežemo.
 
Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X