
Kamutov gres z jagodami in čokolado
Čas priprave : 10 minut | Čas kuhanja : 10 min | Količina : 2 osebi |
300 ml mleka (lahko tudi kokosovega, riževega, ovsenega)
3 zvrhane žlice kamutovega zdroba
1 žlica javorjevega sirupa
ščepec cimeta
1 pest liofiliziranih jagod ( lahko svežih ali zamrznjenih )
1 polna žlica Gurmanskega lešnikovega namaza Zlata ptička
2 čajni žlički jagodne marmelade
Postopek :
- Mleku dodamo javorjev sirup in cimet in ga pripeljemo do točke tik pred vretje. Med rednim mešanjem vsujemo zdrob in ga kuhamo na srednjem ognju nekih 5 minut, da se lepo zgosti.
- Takrat vmešamo narezane ilofilizirane, zamrznjene ali sveže jagode. Kuhamo minutko. Po okusu dosladkamo.
- Čokoladni namaz malo pogrejemo na nizkem ognju da se utekočini.
- Na vrh zdroba dodamo malo jagodne marmelade in prelijemo s stopljenim čokoladnim namazom. Postrežemo.
Uporabljeni izdelki v objavi:
-
Eko cimet Ceylon mleti 30g
Cimet je zelo dober antioksidant. Uporaben je predvsem pri sladkih jedeh, kuhanem vinu, mlečnih izdelkih.
*začimba je ekološkega porekla. Poreklo garantira certifikat dobavitelja podan iz strani Organic Soil Association (UKAS).
Vse o zdravilnih učinkih ekoloških začimb najdeš TUKAJ.
-
Gurmanski lešnikov namaz 200g
Priljubljen lešnikov namaz v darilnem kozarčku je izdelan iz samo 3 sestavin – slovenskih lešnikov, kokosovega sladkorja in kakavovih zrn. Z bogato prehransko vrednostjo in nizko vsebnostjo sladkorja bo navdušil tudi najbolj zahtevne sladkosnede, ob sladkanju pa ne bo pustil posledic v želodcu. 😉