Prigizki

Kozice z bučnim oljem v skledi

Prigizki

Kozice z bučnim oljem v skledi

Čas priprave:

25min

Število porcij:

1

Zahtevnost:

Enostaven recept

Odštekana kombinacija, polna vitaminov in vlaknin, ki jo moraš sprobati. 

Rjavo lečo skuhaj v soljeni vodi po navodilih. Avokado zmečkaj, začini s soljo, poprom, limoninim sokom in suhim česnom. V ponvi speci kozice in jih začini s sojino omako. Rdečo peso nareži na kocke, zelje na tanke trakove, cvetačo *razcvetkaj* (Ja cvetačo lahko jemo surovo, naredi jed super hrustljavo) in operi špinačo. V skledo stresi kuhano lečo, čez zloži zelenjavo in kozice. Za konec skledo okrasiš z granatnim jabolkom, sezamom in preliješ z bučnim oljem.

Dober tek !

Sestavine

  • 40 g leče (lahko zamenjaš z rižem, kvinojo itd.)

  • 2 veliki žlici avokada

  • 6-8 kozic

  • 1/2 kuhane rdeče pese

  • Cvetača

  • pest rdečega zelja

  • pest mlade špinače

  • granatno jabolko za posip

  • 1 čajna žlica sezama

  • 1 jedilna žlica bučnega olja

  • Sojina omaka

  • Sol, poper, suh česen

  • Sok limone

Produkti omenjeni v članku/receptu

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.