Prigizki
Kozice z bučnim oljem v skledi
Čas priprave:
25min
Število porcij:
1
Zahtevnost:
Enostaven recept
Odštekana kombinacija, polna vitaminov in vlaknin, ki jo moraš sprobati.
Rjavo lečo skuhaj v soljeni vodi po navodilih. Avokado zmečkaj, začini s soljo, poprom, limoninim sokom in suhim česnom. V ponvi speci kozice in jih začini s sojino omako. Rdečo peso nareži na kocke, zelje na tanke trakove, cvetačo *razcvetkaj* (Ja cvetačo lahko jemo surovo, naredi jed super hrustljavo) in operi špinačo. V skledo stresi kuhano lečo, čez zloži zelenjavo in kozice. Za konec skledo okrasiš z granatnim jabolkom, sezamom in preliješ z bučnim oljem.
Dober tek !
Sestavine
-
40 g leče (lahko zamenjaš z rižem, kvinojo itd.)
-
2 veliki žlici avokada
-
6-8 kozic
-
1/2 kuhane rdeče pese
-
Cvetača
-
pest rdečega zelja
-
pest mlade špinače
-
granatno jabolko za posip
-
1 čajna žlica sezama
-
1 jedilna žlica bučnega olja
-
Sojina omaka
-
Sok limone