Kozice z bučnim oljem v skledi

Odštekana kombinacija, polna vitaminov in vlaknin, ki jo moraš sprobati. 

SESTAVINE:

  • 40 g rjave leče (lahko zamenjaš z rižem, kvinojo itd.)
  • 2 veliki žlici avokada 
  • 6-8 kozic
  • 1/2 kuhane rdeče pese
  • Malo cvetače
  • pest rdečega zelja
  • pest mlade špinače
  • granatno jabolko za posip
  • 1 čajna žlica sezama
  • 1 jedilna žlica bučnega olja
  • Sojina omaka
  • Sol, poper, suh česen
  • Sok limone

Rjavo lečo skuhaj v soljeni vodi po navodilih. Avokado zmečkaj, začini s soljo, poprom, limoninim sokom in suhim česnom. V ponvi speci kozice in jih začini s sojino omako. Rdečo peso nareži na kocke, zelje na tanke trakove, cvetačo *razcvetkaj* (Ja cvetačo lahko jemo surovo, naredi jed super hrustljavo) in operi špinačo. V skledo (meni najljubša je kokosova) stresi kuhano lečo, čez zloži zelenjavo in kozice. Za konec skledo okrasiš z granatnim jabolkom, sezamom in preliješ z bučnim oljem.

Dober tek !

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X