Kremna bučna juha

Za hladnejše jesenske dni smo pripravili odlično začinjeno kremno juho s pečeno bučo, ki s svojo sestavo krepi imunski sistem in deluje protivnetno. 
 
Za 2-3 porcije potrebujemo:
 
Za pečeno bučo:
– 1 butternut bučo (maslenko), olupimo, po dolgem narežemo na 4 dele (semena odstranimo po pečenju)
– 2 žlici olivnega olja
– 2 ščepa piranske soli
 
Bučo premažemo z olivnim oljem, potresemo s soljo in v pekaču pečemo 50 minut na 200 stopinjah celzija v predhodno ogreti pečici. 
 
Ko je buča pečena, ji odstranimo semena ter jo narežemo na večje kose ter damo na stran.
 
Za juho pripravimo:
– 1 žlico olivnega olja
– 10 cm dolg por, narežemo na kolobarje
– 2 stroka česna, narežemo na večje lističe
– 2 majhna krompirja, olipimo, narežemo na manjše kocke
– 1 žlička ingverja v prahu
– 1 žlička kajenskega popra
– 1/2 žličke kurkume v prahu
– 1-2 žlički  soli
– 2 skodelici vode
– 1/2 skodelice rastlinske smetane za kuhanje /kokosovega mleka
 
V posodo za kuhanje damo olje, por in česen ter pražimo nekaj minut, dokler se por ne zmehča. Dodamo krompir in prej pečeno bučo ter pražimo še nekaj minut, nato pa dodamo vse začimbe, na hitro premešamo ter zalijemo z vodo. Juho zavremo, nato pa na zmanjšani temperaturi kuhamo 15-20 minut oz. dokler se krompir ne zmehča. Ko je krompir zmehčan, dodamo smetano za kuhanje ali kokosovo mleko ter juho zmiksamo do kremne teksture. Po potrebi dodatno začinimo in še vroče postrežemo. 
 
Dober tek! 
 
 
 
 
 
 
Recept prispevala Monika Majnik: www.re-evolution.se
Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X