Lešnikovo čokoladna torta

Čas priprave : 40 min. | Čas kuhanja : 35min | Količina : za tortni pekač premera 24-26 cm

Sestavine za nadev:
600 ml sladke smetane
200 gramov mlečne čokolade (ali temne če vam je ljubša) 
200 gramov Zlata ptička čokoladno lešnikovega namaza
300 gramov mascarpone sira
1-2 žlici sladkorja v prahu – po okusu
1 žlica rumove arome ali 2-3 žlici ruma
6 lističev želatine + 30 ml smetane

Biskvit : Klasični biskvit za torte – recept tukaj

Sestavine za čokoladni obliv:
200 gramov mlečne čokolade
80 ml sladke smetane

Dodatne sestavine:
150-200 ml mleka
3-4 žlice breskvine ali marelične marmelade/džema

Okras – čokoladni okraski, lešniki, krokant ali sadje

Postopek :

  • Najprej pripravimo biskvit, ga spečemo po navodilih pripetega recepta in popolnoma ohladimo.
  • Ohlajenega razpolovimo. Na pladenj v katerem bomo torto postreli dodamo obod. Zgornji del biskvita položimo v obod. Spodnji del je lepše raven, zato bo prišel na vrh. 😉
  • Biskvit namočimo z mlekom in premažemo z breskvino marmelado.
  • Želatino namočimo v hladni vodi. Čokolado in čokoladni namaz dodamo v kozico z debelim dnom in ju na najnižji temperaturi segrevamo da se lepo stopita.
  • Mascarpone sir, žlico sladkorja v prahu in rumovo aromo/rum z metlicami zmiksamo v fino kremo. Sladko smetano miksamo le do točke da se začne peniti, ampak je še popolnoma tekoča. V kozico dodamo sladko smetano za želatino. Dodamo ji ožeto želatino in jo na najnižji temperaturi segrevamo da se popolnoma utekočini.
  • Želatino vmiksamo v sladko smetano. Nato ji vmešamo mascarpone sir in nazadnje še stopljeno čokolado z namazom.
  • Po okusu dodamo še malo sladkorja v prahu, drugače pa dve tretjini kreme dodamo čez pripravljen biskvit. Tretjino prihranimo za okraševanje.
  • Pokrijemo z drugim delom biskvita. Tega prešpikamo z vilico in ga prav tako fino namočimo z mlekom. Torto položimo za vsaj 5-6 ur – najbolje pa kar čez noč v hladilnik.
  • Pripravimo preliv. Sladko smetano zavremo. Umaknemo iz štedilnika in vanjo vmešamo čokolado. Počakamo minuto, nato pa fino zmešamo. Prelijemo čez torto, ki je še vedno v obodu. Pustimo v hladilniku nadaljne 2-3 ure. S tankim nožem zdrsimo ob robi oboda in torto izrežemo. Nato pa z drugim čistim ravnim nožem ob robu zravnamo robove da so lepši. Preostalo kremo dodamo v brizgalno vrečko in po želji okrasimo torto

 

 

 

 

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X