Lubenične lučke (ledenke)

V teh vročih poletnih mesecih je hidracija sploh pomembna. Seveda pa ta ni vezana le na pijačo, pač pa se da tekočino tudi »pojesti«. Brez slabe vesti si lahko privoščiš spodnje ledenke, ki bodo zaradi velikega deleža vode, ki se skriva v lubenici, znatno doprinesle k hidraciji tvojega telesa.

SESTAVINE:

— 1 rezina zamrznjene lubenice
— 1 ½ lončka zamrznjenih jagod (200 g)
— 1 lonček poljubnega jogurta (250 ml)
* jaz sem uporabila kokosovega
— pest borovnic

POSTOPEK:

  1. Lubenico prerežemo tako, da dobimo okrogel kolobar. Z majhnim nožkom izrežemo notranjost in pri tem pazimo, da ne poškodujemo lubenične lupine. V lubenično lupino zapiknemo palčke za sladoled ali pa kar lesene nožke, ki jih boste v trgovini lažje našli.
  2. V blenderju gladko zmiksamo zamrznjeno lubenico, zamrznjene jagode in poljuben jogurt.
  3. Vsebino blenderja zlijemo v lubenični »model«, po vrhu pa posujemo s svežimi borovnicami in postavimo v skrinjo čez noč.
  4. Naslednji dan jih razrežemo, preden jih postrežemo pa pustimo, da se nekoliko odtalijo.

Komentarji

X