Mini kruhove bombice

Sestavine za kruhove bombice:Mini kruhove bombice

4 dcl mleka + 2dcl vode (segreješ do mlačnega)

1 kocka kvasa

2 čajni žlički piranske soli

10 dag stopljenega domačega masla

1kg bele ali pirine moke

 

V posodo vliješ segreto tekočino in dodaš čajno žličk sladkorja in nadrobiš kocko kvasa. Lahko malo pustiš, da kvas začne naraščati (ni nujno). Postopno sipaš moko in ko je zmes že gostlata dodaj dve žlički soli, nato ob mešanju moko dodajaš, toliko, da nastane mehak hlebček zmesi. Dodaš raztopljeno a nekoliko ohlajeno tekoče maslo in ga vgneteš (kar z roko.). Testo naj vzhaja nekje 45 min. Nato ga stresi na prt, razvaljaj za dober prst debeline. Bombice oblikuj po želji velike (lahko s tankim kozarcem približno 5cm premera).

Pečico predhodno segrej na 230 stopinj.

Bombice naloži na pekač jih pusti še nekaj časa vzhajati (15-20 min) nato jih s čopičem pomaži z razžvrkljanim jajcem in jih peci približno 15 min, na 230 – 200 C, v ventilacijski pečici.

Pečene bombice za kratek čas stresi na prt in jih pokri, da postanejo bolj mehke, nato daš lahko (če želiš) še tople v vrečko in skrinjo.

Obložiš jih po želji. Jaz sem jih tokrat oplemenitila s svežim hrenovim namazom, solato, domačo klobaso in kozjim sirom. Šle so “za med”! 😉

 

 

 

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X