Njoki v špinačni omaki iz indijskih oreščkov

Objavljeno: Maj 2019

Ob takih kosilih sem še posebej vesela, da imamo v družini veganko.☺️
Krompirjevi njoki v špinačni omaki iz indijskih oreščkov. Enostavne priprave in noro okusno.


Sestavine:

▪️Njoki
▪️1 skleda (300g) špinače
▪️1 čebula
▪️2 stroka česna
▪️1 skodelica indijskih oreščkov (namočenih čez noč)
▪️Sol

Priprava: 

V slani vreli vodi blanširaj špinačo 1 minuto, vodo odlij in špinačo nasekljaj.
Na kokosovem olju ali maslu Ghee popraži sesekljano čebulo in česen, ko zadiši dodaj špinačo in ob pogostem mešanju kuhaj par minut, da se zmehča. Namočene in odlite indijske oreščke zalij z 2dcl vode, dodaj začimbe po želji in zmešaj v blenderju. Zmes polij čez špinačo, dodaj sol po želji, premešaj in vse skupaj kuhaj še 2 minuti.
Omaki primešaj njoke, testenine ali riž (po želji). Jaz sem uporabila krompirjeve njoke, ki so se res lepo povezali z okusi omake.

Dober tek!

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.