Palačinke s skritimi rezinami jabolk

Če ste že kdaj delali jabolka v srajčkah, potem veste, da receptura zahteva cvrtje in obilico sladkorja, kar nekoga, ki svojemu zdravju posveča posebno pozornost, od jedi v trenutku odvrne. Ker se za vsako jed z malce občutka in volje najde dobra alternativa, sem jabolka v srajčkah predrugačila v brezgrešne palačinke, ki so primerne za vegane in tudi vse, ki ste iz svoje prehrane izločili gluten.


SESTAVINE (za 1 do 2 osebi):

Sestavine za maso:
— 1 lonček ovsenih kosmičev (235 ml)
— 1/3 lončka jabolčne čežane (lahko nadomestite s polovico banane)
— ¾ lončka rastlinskega mleka (175 ml)
— ½ žličke pecilnega praška
— ½ žličke cejlonskega cimeta
— ¼ žličke soli

Preostale sestavine:
— 1 jabolko
— ekstra deviško kokosovo olje (lahko nadomestite z olivnim)


POSTOPEK:

  1. Vse sestavine za maso zmiksamo v blenderju in maso postavimo na stran za 5 minut, da se zgosti. Medtem časom jabolko narežemo na kolobarje in ji odstranimo peške.
  2. Rezine jabolk pomakamo v zgoščeno maso za palačinke in jih polagamo na ponev, ki smo jo dobro segreli ter na njej stopili malce kokosovega olja. Pokrijemo s pokrovko in na minimumu pečemo cca. 5 min na vsaki strani, da jabolkom omogočimo, da se dodobra zmehčajo. Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka mase.

Uporabljeni izdelki v objavi:

Komentarji

X