
Pečena nadevana jabolka z granolo na jogurtu
Čas priprave : 15 minut | Čas kuhanja : 25min | Količina : 1-2 osebi |
Sestavine :
2 majhni jabolki
40-50 gramov granole z indijskimi orešči in višnjami
1 čajna žlička ghee masla
ščepec cimeta
1 žlička javorjevega sirupa
200 gramov jogurta – navadnega, grškega, sojinega…
1 čajna žlička medu
15 gramov indijskih oreščkov
Jabolka razpolovimo in izdolbemo. Izdolbene dele na dnu malce odrežemo, da bodo stali pri miru ko bodo nadevani. Izdolben del narežemo na drobno – odstranimo peške in muho in pecelj.
Maslo stopimo in zmešamo z granolo, cimetom in javorjevim sirupom. Vmešamo še koščke jabolk in jabolka nadevamo.
Položimo jih na papir za peko, pokrijemo z aluminijasto folijo in položimo naprej v pečico segreto na 180 stopinj za 15 minut. Nato folijo odkrijemo in pečemo še 10 minut, oziroma dokler jabolka ne postanejo mehka.Na krožnike/sklede dodamo jogurt. Pečena jabolka položimo na krožnik. Malce jih pokapamo z medom in potresemo z grobo narezanimi indijskimi oreščki.Jed je lahko super ideja za zajtrk, ali pa v manjši količini kot zdrava sladica po kosilu.
Uporabljeni izdelki v objavi:
-
Ghee Zlato maslo mali 321g
Ghee (gi) je kuhano maslo in telesu ena izmed najbolj prijetnih in znanih maščob, saj ne vsebuje transmaščobnih kislin. Narejen je iz naravnega mleka in ne dviguje holesterola v krvi. Pri pripravi jedi, je idealna alternativa oz. nadomestek za mnoge ali kar vse maščobe.
-
Hrustljava granola z višnjami in in...
Hrustljava granola z višnjami in indijskimi oreščki je izdela iz skrbno izbranih sestavin in je brez dodanega sladkorja. Hrustljava mešanica ovsenih kosmičev, oreščkov, semen in suhega sadja bo poskrbela za okusen, zdrav zajtrk z bogato prehransko vrednostjo.Brez dodanega sladkorjaBrez pšeniceBrez mleka in jajc6,50€5,20€